1. Niagarské vodopády, Kanada, USA

Niagarské vodopády nepatří sice k těm nejsilnějším, ale jsou nejnavštěvovanější. Tyto vodopády tvoří řeka Niagara a padají z 55metrové výšky. Nejlépe si je lze prohlédnout z vyhlídkové lodi, která pluje přímo pod samotné vodopády. Při slunečném počasí je možné spatřit skrz kapky vody krásnou duhu.

2. Gullfoss, Island

Nedaleko hlavního města Islandu Reykjavíku se nachází nejmohutnější evropský vodopád Gullfoss. Vodopád leží na řece Hvítá a tvoří ho dvojitá kaskáda. První spád měří 11 metrů, druhý 22 metrů a oba míří do úzkého, 2,5 kilometru dlouhého kaňonu.

3. Viktoriiny vodopády, Zimbabwe, Zambie

Ohromující Viktoriiny vodopády tvoří přírodní hranici mezi Zimbabwe a Zambií. Padají do hloubky 180 metrů a jejich šířka je neskutečných 1800 metrů. Vodopádem se lze pokochat z několika nádherných vyhlídek. Hučící, nespoutaný živel způsobuje neustálý déšť, avšak v opačném směru - zespodu nahoru.

4. Ouzoud, Maroko

Vodopády Ouzoud patří k nejnavštěvovanějším místům Maroka. Padají z výšky 110 m a tvoří pod sebou kouzelná jezírka, ve kterých je povoleno koupání. Vodopády jsou tvořeny třemi hlavními a několika malými vodopády. V okolí se nacházejí rozsáhlé olivové háje, ve kterých žijí četné kolonie makaků.

5. Iguazú, Argentina, Brazílie

Tyto vodopády jsou označovány za nejrozsáhlejší na světě. Rozkládají se na téměř třech kilometrech a skládají se z 275 jednotlivých vodopádů, které společně tvoří jeden velký celek.

6. Vodopády Kaieteur, Guyana

Vodopády Kaieteur, kterým se říká Vodopády mrtvého muže, jsou vysoké 226 metrů. Jsou obklopené hustým deštným pralesem a patří mezi největší turistické atrakce Guyany.

7. Plitvické vodopády, Chorvatsko

Jedním z největších lákadel Chorvatska jsou Plitvické vodopády. Vodopád se skládá z devadesáti smaragdových vodopádů a nabízí úchvatnou podívanou. Kromě toho se zde natáčely slavné filmy s Vinnetouem.

Zdroj: invia.cz, cestovinky.cz