1. Cafefin

Toto místo je vietnamská kavárna a bistro v jednom. Najdete ji na náměstí Jiřího z Poděbrad. Kavárna je menší, ale útulná a stylová. Stůl zde zarezervovat nelze, musíte si počkat, až se uvolní místo. Počkat se ale vyplatí! Kavárna nabízí lahodné snídaně v podobě avotoastů, rýžových kaší a dezertů. Objednat si můžete i typické vietnamské bagety nebo Bun bo Nam Bo.

2. Kavárna, co hledá jméno

Tato kavárna je vybudovaná v místě bývalé truhlářské dílny. Nachází se na zapadlém místě na Smíchově. Jakmile vejdete a nasajete atmosféru, ani se vám nebude chtít odejít. Jejich vejce Benedikt bylo jednou dobou hitem Instagramu.

3. Cafe Letka

Cafe Letka byla kavárnou už za doby monarchie. Pak ale na 100 let zapomněla, jak být správnou kavárnou. Dnes je Letka moderní místo s příjemným prostředím. Přes den je klidnou kavárnou, která se večer mění na komorní bar. Vychutnat si zde můžete výbornou kávu, snídaně, sendviče, koláčky i domácí limonády.

4. Spižírna 1902

V této kavárně si vychutnáte čerstvé, zdravé, chutné jídlo, které se mění dle sezóny a aktuálních nápadů. Je to místo, kde se ráno pečou čerstvé buchty a koláče podle rodinného receptu. Dominantou kavárny je skvostný interiér, který zdobí pomalované zdi květinovým motivem.

5. Alchymista

Tato kavárna a cukrárna v jednom se starodávným interiérem disponuje příjemnou zahrádkou. Nachází se na Letné a nabízí výběrovou kávu a domácí dorty. Zároveň je kavárna také muzeem kávy.

6. Můj šálek kávy

Další z oblíbených kaváren je Můj šálek kávy nacházející se v Praze na Karlíně. Čekají vás zde různorodé brunche, skvělá káva, zákusky, obědy i večeře.

7. Mezi Srnky

Tato malá kavárnička na Vinohradech má rozhodně své kouzlo. K výrobě veškerých dobrot používají lokální a farmářské suroviny. Doporučujeme sem vyrazit na brunch i na pozdní oběd.

8. Etapa

Jednou z nejvyhlášenějších kaváren v Praze je také kavárna Etapa. Servírují zde jednoduché barevné zeleninové brunche plné neokoukaných kombinací, výběrovou kávu, domácí limonády a pečou zde vlastní 100% celozrnný kváskový chléb a další sladkosti.