Předchozí ročník veletrhu navštívilo 44 500 návštěvníků, kteří zhlédli expozice 600 firem z 22 zemí světa.

Největší lídři v oboru na jednom místě

Návštěvníci letos uvidí řadu unikátních novinek, mnohdy ve světové premiéře, prezentovaných téměř šesti sty firmami. Mezi vystavovateli jsou zastoupeny přední světové koncerny, jako je např. ABB, Siemens, Weidmüller, PHOENIX CONTACT, TURCK, OMRON ELECTRONICS, SCHMACHTL CZ, i tradiční české firmy, jako je KOPOS KOLÍN, Tritón Pardubice, DCK HOLOUBKOV BOHEMIA, PBT Rožnov p. R., a mnoho dalších významných společností. Kromě tradičních oborů veletrhu, jako je elektroinstalační technika a inteligentní elektroinstalace, energetika, automatizační a řídicí technika, elektronické součástky a moduly, budou na veletrhu významně zastoupeny firmy z oblasti zabezpečovací a komunikační techniky a osvětlení.

Budoucnost průmyslových procesů v konceptu Průmyslu 4.0

Současný trend digitalizace průmyslové výroby v duchu konceptu Průmyslu 4.0 se promítá do novinek řady vystavovatelů především v oblasti průmyslové automatizace. Vystavovatelé představí konkrétní výhody a možnosti řešení, jak průmyslové provozy posunout na vyšší úroveň. Na téma „Automatizace mění průmysl“ proběhne ve dnech 15. – 17. 3. v hale V v rámci FÓRA AUTOMATIZACE živý program přednášek a prezentací včetně uvedení zajímavých výukových a vzdělávacích projektů.

AMPER ve znamení SMART CITY technologií

Téma inteligentních měst již dávno není sci-fi a stává se stále aktuálnějším s ohledem na potřebu měst využívat ke svému rozvoji možnosti, které nabízejí moderní technologie. Veletrh AMPER se tak letos stal ideálním místem k propagaci novinek vystavovatelů z oblasti SMART CITY a zároveň prostorem k odborné diskuzi v rámci konference „SMART CITY v praxi“. V rámci programu AMPER SMART CITY bude představena například veřejná celorepubliková mobilní síť pro IoT - SimpleCell / SIGFOX, volně programovatelný řídicí uzel pro aplikace v městské infrastruktuře Tecomat Foxtrot, trenažér inteligentní sítě Smart Grid - Micro Grid, řešení modernizace veřejného osvětlení v obcích s garantovanou úsporou energie nebo 100% elektrický autobus EKOVA Electron.

Vybrané zajímavosti doprovodného programu

Součástí veletrhu je špičkový doprovodný program tvořený odbornými konferencemi, semináři, školeními a workshopy na aktuální oborová témata. Poprvé na veletrhu AMPER proběhne 28. ročník celostátního setkání elektrotechniků. Celkem tři dny nabité informacemi, 8 špičkových lektorů a témata od norem až k příkladům z praxe. Novinkou je také AMPER Start Up – program podporující začínající firmy.

Přehlídka elektromobilů AMPER Motion představí letos ve veletržní premiéře několik zajímavých vozů. Součástí populárního programu je tematicky navazující konference Perspektivy e-mobility. Tradičně je pořádána prestižní soutěž ZLATÝ AMPER pro exponáty prezentované na veletrhu AMPER, které vynikají svými parametry a reflektují současné trendy vývoje ve svém oboru.

Letos již pátým rokem veletrh jako jediný přenáší veřejnosti živé diskuze o aktuálních tématech a dění na veletrhu v rámci AMPER fóra v hale P pořádaném redakcí portálu Elektrika.tv.

Více na www.amper.cz.