Pokud lze o některém národu říci, že má extrémní povahu, tak jsou to Rusové. Umí žít s několika kopějkami v nejdrsnějších podmínkách, které by nejednoho obyvatele Evropy nebo Američana srazily na kolena. Když se však dostanou k penězům, dokážou je užívat způsobem, který by jim mohl závidět mnohý arabský šejk.

Výjimkou není ani slavná tenistka ruského původu blonďatá kráska Anna Kurnikovová. Když v pěti letech začínala s tenisem, museli její rodiče prodat televizor, aby jí mohli koupit raketu. Dnes její příjmy dosahují astronomických částek, které zdaleka neplynou jenom z tenisu. Krásná tvář a vytrénovaná postava, které od dětství dokázaly lákat sponzory, se staly později terčem zájmu reklamních agentur zastupujících nejslavnější firmy. Díky svému sex appealu a manažerskému nadání si jenom v roce 1999 přišla na 11 milionů dolarů z reklamy. Co by ruská sexbomba se stala tváří Adidasu, Omegy i Lycosu a časopis People ji v roce 1998 dokonce zařadil mezi 50 nejkrásnějších žen světa.

Zatímco její největší tenisová sláva spadá do druhé poloviny devadesátých let a od roku 2002 se pomalu sklání za zenit, těší se osobní život Anny Kurnikovové značnému zájmu nejenom tenisových fanoušků.

Dříve bylo její jméno nejčastěji spojováno s ruskými hokejisty Fjodorovem a Burem, v současnosti bývá nejčastěji vídána se španělským zpěvákem Enrique Iglesiasem, který měří 187 cm a je o šest let starší než Anna. Na rozdíl od předchozích známostí trvá jejich vztah již 10 let a šušká se, že spolu čekají miminko.

Zda se kvůli němu hodlá vzdát luxusního domu v Miami Beach na Floridě, se můžeme jen dohadovat. Údajně ho chce prodat za 9,4 milionu dolarů, což při bližším seznámení není zas tak moc.

Jedná se o klasickou stavbu koloniálního stylu s výraznými antickými prvky, obklopenou spoustou zeleně. Typickými znaky jsou velká oblouková okna a prostorné interiéry, kde převládají přírodní materiály, zejména dřevo a kámen. Vybavení je strohé s minimem účelného nábytku. Objekt ležící na mořském pobřeží má sedm ložnic a pro jeho majitele i hosty je zde připraven trvale vyhřívaný bazén, sauna a přístaviště pro čluny.

Mnohým může připadat jako sídlo místodržícího z druhé poloviny 19. století, který spravuje výnosný ostrov nebo celý kontinent. Jedinou „vadou na kráse“, alespoň z pohledu Anny Kurnikovové, je skutečnost, že nemá žádný tenisový kurt. A ruku na srdce! Není snad tohle ten pravý důvod, proč ho chce třicetiletá Anna opustit?