Půdorysným uspořádáním spojením dvou jednotek vznikl prostorný apartmán o velikosti 3+kk se dvěma koupelnami a samostatným WC. Je situován v 1. NP na západní světovou stranu s přímým propojením do exteriéru na terasu velkými francouzskými okny.

Prostor je vyvážen tak, aby byly jasně oddělené společné multifunkční prostory obývacího pokoje s kuchyní a jídelnou od dvou samostatných ložnic s koupelnami. Hned za vstupem se nachází otevřená předsíň se šatnou, vstup do samostatného WC, koupelny hostí a do pokoje pro hosty, prostorově oddělený posuvnými dveřmi. Volně navazující obytná místnost s rozkládací sedačkou a krbem je na druhé straně propojena velkými posuvnými dveřmi s master ložnicí a velkou koupelnou. Hlavní ložnice, stejně jako ložnice pro hosty a obytný prostor mají velká francouzská okna na terasu doplněná venkovními dřevěnými okenicemi, vzniká tak spojení venkovního a vnitřního prostoru. Exteriérové dřevěné prvky terasy a celého objektu jsou kombinovány s omítkou ve světle hnědé barvě a titanzinkovým plechem antracitového odstínu.

Materiál, který danému interiéru dominuje, je dub halifax. Barevnost umocňuje nábytek, kuchyňské spotřebiče antracitového odstínu a bílé omítky. Na podlaze apartmánu je použitá lesklá keramická dlažba s imitací travertinu. Ke komfortu a designu hlavního obytného prostoru přispívá krb se zvýrazněním a olemováním plechem antracitového odstínu s dřevěnou nikou pro uskladnění dřeva. Obklady a dlažby, použité v obou koupelnách a na WC, jsou ve stejném konceptu, kombinují teplou texturu imitace dřeva s antracitovým povrchem, doplněny jsou dubovým nábytkem a bílými zařizovacími předměty.

  • Autor: Ing. arch. Michal Kristen
  • Foto: Archiv Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty, a to v sedmi kategoriích. Soutěž je vyhlášena pod záštitami Senátu Parlamentu ČR, Ministerstva kultury, Ministerstva průmyslu a obchodu a Magistrátu hl. města Prahy. Pořadatelem je Institut bytového designu. Časopis a webové stránky DŮM A ZAHRADA jsou mediálním partnerem.

S vítězi kategorií, finalisty i nejzajímavějšími soutěžícími za rok 2018 postupně čtenáře seznamujeme na našich stránkách. Více informací o soutěži zde.