Dům, který má příznačné jméno 18 okenic, stojí u hlavní silnice, která je velmi rušná. Bylo tedy zapotřebí vytvořit dům, který bude stínit hluk a prach z ulice. Zároveň nabídne majitelům stín a chlad, aby se přes den neupekli na slunci. Jenže jak se takový stín dělá? Především klasickými materiály, tedy pořádnou stavební hmotou s akumulací. Zde je použit beton.

Dům, který vám představujeme, ale i tak má velká okna. Ta si může dovolit díky tomu, že se dívají na druhou stranu, než putuje slunce. Strany, na které slunce svítí, mají sice také velká okna, ale ta jsou kryta právě osmnácti okenicemi. Nejde vlastně ani tak o okenice, jako spíš o pevné stěny s jakousi výšivkou, která stíní okna a místa před nimi. Před každým oknem je totiž jakási malá předzahrádka či balkonek, krytý právě touto okenicí. Slunce tak sice prostoupí, ale ještě je tu meziprostor, který je větraný. Vnitřek místnosti tak zůstává chladný, a přitom v něm vyšívá okenice své krásné ornamenty.

Typické pro tuto oblast je i vytvoření středového otevřeného atria, které umožňuje větrání. Zde je atrium velké a také zastřešené, ovšem zároveň otevřené. Znovu jsou instalovány okenice, které nenechají slunce nakukovat moc intenzivně. V atriu je pak malý bazének s vodou, který ochlazuje vzduch.