Mladý ukrajinský architekt a interiérový designér Igor Sirotov vytvořil koncept zvnějšku nenápadného, avšak uvnitř netradičně zařízeného domu. Jedná se o Ocean Rocky House situovaný do skalnatého přímořského prostředí.

Splynout s okolím

Domu se daří splývat s okolním hornatým prostředím díky střízlivému vzhledu, jenž vsadil na nejjednodušší geometrické tvary a syrový beton. O co více stroze působí exteriér stavby, tím příjemnější dojem by měl vyvolávat interiér domu.

ČTĚTE TAKÉ:

Minimalismus v interiéru

Vnitřní prostory domu jsou zařízeny v minimalistickém stylu, kde tak můžeme narazit na jednoduché tvary i na několik málo výrazných kousků nábytku a dalšího originálního zařízení domu. Rozhodně zaujmou netradiční křesla, barevně výrazná pohovka i poutavé stropní svítidlo umístěné nad ní.

Z materiálů v domě převažuje sklo (ať už v čiré, či matné podobě), kámen a dřevo, které zjemňuje chladné vyznění interiéru a celkově jej zútulňuje.

S výhledem na moře

Na první pohled není zřejmé, že dům je rozdělen na dvě části. Jedna z nich je přímo integrovaná do skály a této části domu zajišťuje přísun denního světla několik střešních oken. Druhá polovina stavby si pak tento částečný světelný deficit vynahrazuje velkou prosklenou plochou, která nabízí překrásný výhled na moře.

Zdroj a foto: Igor Sirotov