Už na první pohled zaujme dům svou siluetou. I tu ovlivnila okolní zemědělská krajina a její typické stavby – stodoly. A když stodoly, tak proč ne hned dvě. V rámci jednoho domu tak vznikly dvě chodbou vzájemně propojené části, každá se siluetou stodoly. Konečná podoba odráží životní styl a rodinné zázemí investora. Svobodnému bezdětnému muži by asi stačil jeden dům, ale investice do druhého menšího se vyplatila. Vytvořila totiž ideální zázemí pro blízkou rodinu, velkou oblibu si získala zejména u dětí. Dnes slouží jako ideální místo pro rodinné oslavy a setkání s příbuznými a přáteli.

Pórobeton Ytong připomíná svým systémem a jednoduchostí autorovi Lego

Nosný systém je z ocelových trámů, pórobetonové tvárnice Ytong použil autor projektu na obvodových stěnách, střešní plášť domu je ze stropních dílců Ytong. Ing. arch. Marián Minarovič nepoužil pórobeton Ytong jen proto, že jej má rád a že se mu s ním při projektování dobře pracuje. Naopak, jeho využití mělo plný smysl kvůli požadavkům investora. Dům měl mít výbornou tepelnou izolaci a stabilitu, měl být dostatečně odolný a uvnitř mělo být příjemné klima. Pórobetonové zdivo má také lepší akumulační schopnost než například dřevostavba, navíc je to lehký materiál, který mají rády i stavební firmy. U střechy byla klíčová ochrana proti přehřívání. A díky spolupráci s technickým poradcem firmy Xella autor i tady komfortně vyřešil všechny potřebné detaily. Parádně se s ním dělá, a navíc je to přírodní materiál," dodává jeho autor.

Nahoře bydlení, dole hospodářsko-relaxační část

Přízemí je schované v kopci a majitel domu má tady komfortní hospodářsko-relaxační část. Bonusem je i přímý kontakt s okolní přírodou. Horní obytné podlaží tvoří dva domy ve tvaru stodoly. Díky umístění na kopec je přes prosklené štítové fasády obou objektů krásný výhled do okolní krajiny. Kromě výhledu kladl autor projektu důraz i na maximální komfort.