Výběr barev pro interiér je klíčový. Zásadně ovlivní to, jak se ve vašem bytě nebo domě budete cítit. Proto je velmi vhodné vybírat pečlivě a vše si dvakrát promyslet.

Pro ty, co mají ze života radost a překypují energií

Tak třeba žlutá barva je asociovaná s radostí. Překypujete i vy energií, neustále se smějete a jste optimisté? Pak je žlutá právě pro vás. Zářivé doplňky nebo rovnou celá pohovka se na vaše rozpoložení perfektně naladí. Žlutá rozzáří prostor a vnese do něj radost.

Jste dynamičtí, energičtí? Vášeň je vaše druhé jméno? Pak je pro vás jednoznačně červená tou pravou barvou. Je svůdná, elegantní a ušlechtilá. Červená vás naplní energií a rozhodně vás nenechá chladnými. Je vhodná pro kancelář nebo jiné prostory, kde chcete něco tvořit a budovat.

Pro duše milující klid a serióznost

Růžová se hodí téměř všude. Symbolizuje klid. Máte svůj oblíbený koutek, kde relaxujete? Křeslo, ve kterém rádi čtete nebo pletete? Zkuste toto své zátiší obohatit o růžové doplňky a uvidíte, jak vám růžová pomůže v relaxaci.

Neutrálnost. Od všeho něco. Padne každému. To je černá. Máte rádi eleganci a čistotu? Žádný přepych, zdobení, jen serióznost a nadčasovost? Pak se vám zalíbí černá.

Pro přemýšlivé typy

Modrou barvu ocení přátelští lidé. Modrá padne lidem, kteří svoji identitu zakládají na loajalitě, důvěře. Klidné osoby, které nevyhledávají konflikty, ale spíš mír a odpočinek, by měly zvolit modré doplňky. Modrá sedačka vám dodá pocit klidu a vytvoří prostor ke sdílení a přemýšlení.

Pro ty, kteří jsou nejčastěji zahloubáni sami do sebe, často přemýšlí a milují spojení s přírodou, je zelená číslo jedna. Můžete volit v široké škále odstínů a každý vám dodá něco trochu jiného. Zelená prý otevírá mysl, proto se nebojte zelenou použít ve studovně, pracovně nebo knihovně.