Ačkoliv se současné trendy v interiéru vracejí k přírodě, dochází k odklonu od klasické zelené. Barva Vining Ivy (PPG1148-6) byla vybrána po rozsáhlých výzkumech, které zahrnovaly poznatky z psychologie, historie, sociologie, ale i interiérového designu.

Modrozelená kombinace pro klid a pohodu

Nejen tato barva, ale i ostatní přírodní odstíny se dobře kombinují s materiály, jako jsou kámen, kov nebo zemina. V současnosti se můžete při zařizování svého domova inspirovat také vodou či oblohou. Tlumené tóny odstínu Vining Ivy mají vést k zamyšlení, navodit pocit klidu a obrátit nás do vlastního nitra. Ačkoliv je tato barva uklidňující, nechybí jí ani odvážnost – přece jen je dost výrazná.

Do interiéru i exteriéru

Tato barva vám může připomínat drahé kameny. Barvu můžete použít nejen v interiéru, ale také v exteriéru. Je to nadčasový odstín vhodný nejen do minimalistického, skandinávského, ale i vintage interiéru.

Zdroj: Youtube

Jak ji kombinovat?

Harmonicky funguje se zemitými odstíny, kam patří i odstíny hnědé či oranžové. Skvěle vypadá také v kombinaci s broskvovou či zelenou barvou. Sázkou na jistotu je kombinace s tmavým dřevem nebo bílými obklady. Dobře funguje také se sklem, mramorem nebo kovem s nádechem patiny.

„Zatímco modrý odstín vyvolává pocit klidu, smaragdově zelená podporuje vnitřní rovnováhu,“ řekla Silvia Dyrcová, senior marketing manager PPG.

Zdroj: PPG