Když si vybavujete bydlení, neřiďte se trendy. Ty se neustále mění. Zařiďte si pokoje tak, ať se v nich cítíte skutečně dobře. Jak barvy fungují?

Barvy na nás působí třemi způsoby – pasivně, aktivně, neutrálně

Světlé barvy jsou vzdušné a prozáří místnosti. Tmavé vás naopak vtáhnou dovnitř a způsobí, že pokoje začnou působit intimněji. Volba barev je důležitější, než by se mohlo zdát.

Máte rádi lidi a společnost? Pak volte červenou

Červená barva zvýší energetickou hladinu v místnosti a rozproudí vám adrenalin jako žádná jiná. Také zvyšuje krevní tlak, zrychluje dýchání a rozbuší vám srdce. Červená dává lidi dohromady, dejte si ji do obývacího pokoje nebo jídelny. Červená ale nemůže být nikdy sama. je třeba ji kombinovat s dalšími neutrálními barvami - především s bílou a šedou. V menších interiérech je možné červené použít víc než ve velkých. Je to trochu paradox. Hodně červené totiž už působí příliš agresivně. Je tedy dobré červenou používat s rozumem a i když jste aktivní a červená je vaše oblíbená barva, mohli byste během pár týdnů zjistit, že si u červené neodpočinete a raději vyhledáváte "klidnější" kout.

zdroj: www.homepix.cz