Z předchozích dílů této série už víte, že na nás barvy působí pasivně, aktivně nebo neutrálně. Dále jste se také mohli dočíst, že červená barva je vhodná pro lidi, kteří mají rádi společnost. Zato modrá je barva uklidňující a relaxační. Ze základních barev nám už jen zbývá podívat se na žlutou.

Potřebujete dobýt energii? Zvolte žlutou barvu

Slunce, štěstí a radost. Nejen s těmito slovy je spojená žlutá barva. A přestože je to odstín veselý, příliš žluté škodí a je tak radno ji kombinovat s dalšími barvami.

Výhodou žluté je, že ji využijete do každé místnosti. Nejen že se hodí do kuchyně, koupelny, ale také ložnice, zároveň však jde skvěle kombinovat s dalšími barvami. Světlé až pastelové odstíny žluté se budou skvěle doplňovat s bílou či šedou barvou. Tato kombinace působí velmi příjemně a útulně. Navíc prostor opticky zvětšíte.

Tlumené odstíny žluté je vhodné kombinovat s tmavě hnědým dřevem. Tato kombinace vytvoří z každého vašeho pokoje příjemné místo, kde se každý bude cítit vítán. Ideální řešení pro obývací pokoj.

Žlutá může být i moderní!

Pokud rádi experimentujete, možná by se vám mohla zalíbit trochu divočejší kombinace. Sytě žlutá barva v kombinaci s černou přinese do vašeho interiéru modernost. Toto barevné spojení může na první dobrou působit zvláštně. Ale právě značný kontrast sytě žlutých stěn a černého nábytku s doplňky může vytvořit velmi dynamický a vzdušný prostor. Jen se to nesmí přehnat.

Zdroje: homepix.cz, lepebydlet.cz