Beton je čím dál oblíbenější materiál mezi bytovými designéry a architekty. A nejde jen o podlahy z betonu nebo betonové stěrky na stěnách. Beton se nyní využívá i na výrobu betonového nábytku či nejrůznějších interiérových doplňků. Nejčastěji se z betonu vyrábí betonové stoly a stolky, betonový zahradní nábytek či betonové květináče. Zakoupit si můžete ale i jídelní židle či nejrůznější komody.

Beton působí v interiéru překvapivě elegantně a nadčasově. Je to přírodní materiál skládající se z vody, písku a cementu. Snadno se kombinuje se dřevem, kovem a sklem. Je sice těžký, pevný a počáteční investice do něj je vyšší. Díky těmto vlastnostem a při správné péči vám ale vydrží i několik generací. Investice se tedy z dlouhodobého hlediska vyplatí.

Výhody betonového nábytku

Betonový nábytek je zcela bezúdržbový. Jak už bylo řečeno, je velmi pevný a trvanlivý. Mezi jeho největší výhody ale patří bezpečnost. Není totiž hořlavý. Betonový nábytek je také šetrný k životnímu prostředí. Neobsahuje totiž žádné toxické látky a je jednoduše recyklovatelný. V interiéru navíc dokáže snadno přitáhnout pozornost.

Jaké zvolit barvy k betonovému nábytku?

Bojíte se, že beton působí chladně? Přidejte k němu dřevěný nábytek a stěny vymalujte teplými odstíny. Stačí pak doplnit ještě pár doplňků v zemitých barvách a interiér hned bude působit útulně a hřejivě. Nejvíce se k šedé barvě hodí oranžová, tmavě modrá a žlutá barva. Pokud jste ale milovníky moderních interiérů, doplňte ho o bílý a černý nábytek a doplňky. Skvěle se hodí také skleněné dekorace.

Do jakých místností se hodí betonový nábytek?

Betonový nábytek se hodí do kuchyně, obývacího pokoje, jídelny, pracovny i koupelny. V kuchyních jsou nejpraktičtější betonové desky nebo betonové ostrůvky. V jídelně zase využijete betonový jídelní stůl a židle. Obývací pokoj krásně ozdobí betonový konferenční stolek a televizní komoda. Z betonu ale můžete mít i umyvadlo a vanu v koupelně. To se nejlépe kombinuje s čistými neutrálními obklady.