Co je bezstarostný pronájem?

Bezstarostný pronájem je typ služby, kterou poskytují nájemní společnosti majitelům bytů, domů a jiných prostor. Vy jakožto vlastník pronajímáte svou nemovitost právě takové společnosti, která prostor zprostředkuje třetím osobám a vám garantuje měsíční příjem z nájmu.

S bezstarostným pronájmem se setkáte například u služby Ideální nájemce. Tu má pod palcem firma UlovDomov, která se obecně považuje za lídra na trhu ve svém oboru. S ní je bezstarostný nájem opravdu bezstarostný – UlovDomov totiž disponuje nejobsáhlejším portfoliem bytů k pronájmu a díky nemalým zkušenostem si vás bude hýčkat jako v realitní bavlnce.

Jak Ideální nájemce funguje?

Nájemní společnost nejdříve provede průzkum trhu, zohlední všechny parametry (lokalita, velikost prostoru, vybavenost, dopravní dostupnost apod.) a následně vám navrhne hrubou výši možného nájmu. V dalším kroku se s vámi domluví na podrobnostech ohledně doby trvání pronájmu apod. Po prohlídce nemovitosti vám společnost nabídne přesnou částku a je jen na vás, za jak dlouho se pro spolupráci rozhodnete a kdy podepíšete smlouvu.

5 výhod bezstarostného pronájmu

Už víte, co garantovaný pronájem je a jak funguje. A jaké má výhody?

  1. Záruka pravidelného nájmuNájemní společnost vám dokáže zaručit, že dohodnuté podnájemné bude pravidelně a včas docházet na váš účet. Vy se tak vyhnete riziku neplacení nájmu a případnému vymáhání dluhu.
  2. Zajištění slušných nájemníkůNemusíte se stresovat tříděním zástupu uchazečů a zdržovat se na zdlouhavých prohlídkách nemovitosti. Služba garantovaný nájem pečlivě ověřuje zájemce o podnájem a vybírá jen spolehlivé adepty.
  3. Péče o nemovitostSami nevynaložíte žádné úsilí při opravách nebo jednání se sousedy. Nájemní společnost obstará všechno za vás, navíc i samotné předání nemovitosti podnájemníkovi. Takže už ani rozbitá pračka z vašeho pohledu neznamená větší problém.
  4. Vyřízení administrativySpolečnost díky plné moci, kterou podepíšete, může vyřídit všechnu potřebnou administrativu za vás. Ať se jedná o podepsání nájemní smlouvy, přepis energií, nebo o jakoukoliv změnu údajů nájemníka.
  5. Nemovitost v původním stavuStav vaší nemovitosti bude zdokumentován a po skončení pronájmu bude vše uvedeno do původního stavu (výmalba, opravy apod.).