V současnosti hraje nabídka dveří v obchodech všemi barvami. Mezi těmito odvážnými kreacemi však nechybí ani klasika v podobě bílé. Dveře můžete sehnat jak ve sněhově bílé, tak i v krémové – v odstínech teplých i studených. Záleží jen na preferencích každého z nás. Bílé dveře jsou vhodné pro každého, kdo rád hraje na jistotu a vsází na nadčasovost. Ale i pro milovníky designu.

Proč byste doma měli mít bílé dveře?

Bílé dveře se hodí zejména tam, kde je nedostatek přirozeného světla. Světlé dveře se skleněnou výplní se postarají nejen o optické, ale i skutečné prosvětlení. Vzhledem k tomu, že se jedná o uklidňující barvu, se často používá také v nemocnicích, komerčních prostorách či na veřejných místech.

Bílá barva dobře doplňuje jakékoliv tmavší prvky v prostoru. Díky tomu bude místnost vypadat větší, jasnější, navíc se v ní budete cítit příjemněji. Pokud chcete dosáhnout maximální optické iluze, doplňte bílé dveře o bílou či světlou výmalbu.

Na co byste si měli dát pozor?

Bílé dveře však mají i pár nevýhod – mezi ně patří větší náchylnost k ušpinění. Pokud nechcete, aby dveře splývaly s výmalbou, můžete je doplnit o výraznější kontrast, díky němuž bude i obyčejná bílá působit odvážně.

Velmi dobře vypadá kombinace bílých dveří a dřevěných detailů – například ve formě zárubní. Dobře si však rozumí také s kovem či kamenem.

Zdroj: dvere.cz, ireceptar.cz