Nadčasová bílá barva odpovídá současným trendům v nábytkářství. Čistě bílé dveře plní úlohu nenápadného prostředníka, který nechává vyniknout atraktivním designovým řešením, a zároveň zajišťuje, aby interiér působil jednotným dojmem. Bílé EBC dveře si navíc udržují svou kvalitu i po letech každodenního užívání.

Kolekce dveří EBC se vyznačuje vysoce odolným bílým lakovaným povrchem, který je vytvrzený unikátní EBC technologií. EBC technologie vytvrzování pomocí elektronového paprsku, která byla původně vyvinuta pro automobilový a letecký průmysl, zaručuje perfektní povrch ze čtyř vrstev vodou ředitelných akrylátových laků. „Dveře jsou povrchově upraveny lesklým bílým lakem (EBC White Lion), povrch dveří je bez pórů a textury, vzhled je saténově bílý,“ doplňuje Jan Veselý, obchodní ředitel firmy SEPOS, předního prodejce dveří a zárubní s celorepublikovou sítí prodejen. Viditelné hrany dveří jsou opatřeny barevně odpovídající polypropylenovou fólií a spoj na hraně je dokonale krytý vrchním nátěrem tak, že zde není patrný efekt tmavého spoje, který bývá běžný u bílých dveří.

Dokonale hladký povrch je vysoce odolný proti poškrábání a vyblednutí. Nedojde k poškození povrchu dveří jakýmkoli tupým předmětem, například klíči nebo prstýnkem. „Na odolnost povrchu EBC poskytujeme prodlouženou pětiletou záruku, kterou garantujeme za předpokladu dodržení pravidel obsažených v dokumentu Užívání a údržba EBC dveří,“ doplňuje Veselý. Údržba dveří je přitom velmi snadná. Běžná znečištění nebo například i stopy fixy se lehce odstraní setřením.

Kolekce dveří EBC splňuje také vysoké ekologické nároky. Při procesu lakování nejsou používána rozpouštědla ani jiné chemikálie. „Navíc je produkt certifikován FSC A PEFC certifikátem, který zákazníkovi zaručuje, že výrobek ze dřeva pochází z šetrně obhospodařovaného lesa,“ dodává Veselý.