Na tuto skvělou ovocnou bublaninu vám bude stačit jen pár ingrediencí a hrnek. Nečeká vás žádné složité odměřování, ani šlehání: během pár minut je těsto připravené a za půl hodiny upečené. Ovoce použijte dle chuti – ideální jsou šťavnaté druhy jako jahody, třešně, borůvky, maliny nebo meruňky. Použít můžete i jablka nebo hrušky – v tomto případě je ale nastrouhejte nahrubo a přidejte rovnou do těsta.
Jak připravuje bublaninu pekař a cukrář Josef Maršálek? Podívejte se na video:
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- ½ hrnku krupicového cukru
- ½ hrnku oleje
- 200 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- kypřicí prášek do pečiva
- ovoce (jahody, meruňky, borůvky, třešně...)
Příprava:
1) V misce rozšlehejte vejce s cukrem.
2) Přidejte bílý jogurt a olej a poté vmíchejte mouku s kypřicím práškem.
3) Těsto vylijte na plech, rozetřete a navrch poklaďte vybrané ovoce.
4) Plech vložte do horkovzdušné trouby předehřáté na 170 °C a pečte 30–40 minut. Po půl hodině zapíchněte do středu těsta špejli – pokud na ní nebude ulpívat těsto, můžete bublaninu z trouby vyndat.
5) Hotovou bublaninu nechte vychladnout a při podávání poprašte moučkovým cukrem.
Zdroj: recepty.cz, varilamysicka.cz