Na tuto skvělou ovocnou bublaninu vám bude stačit jen pár ingrediencí a hrnek. Nečeká vás žádné složité odměřování, ani šlehání: během pár minut je těsto připravené a za půl hodiny upečené. Ovoce použijte dle chuti – ideální jsou šťavnaté druhy jako jahody, třešně, borůvky, maliny nebo meruňky. Použít můžete i jablka nebo hrušky – v tomto případě je ale nastrouhejte nahrubo a přidejte rovnou do těsta.

Jak připravuje bublaninu pekař a cukrář Josef Maršálek? Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • kypřicí prášek do pečiva
  • ovoce (jahody, meruňky, borůvky, třešně...)


Příprava:

1) V misce rozšlehejte vejce s cukrem.

2) Přidejte bílý jogurt a olej a poté vmíchejte mouku s kypřicím práškem.

3) Těsto vylijte na plech, rozetřete a navrch poklaďte vybrané ovoce.

4) Plech vložte do horkovzdušné trouby předehřáté na 170 °C a pečte 30–40 minut. Po půl hodině zapíchněte do středu těsta špejli – pokud na ní nebude ulpívat těsto, můžete bublaninu z trouby vyndat.

5) Hotovou bublaninu nechte vychladnout a při podávání poprašte moučkovým cukrem.

Zdroj: recepty.cz, varilamysicka.cz