Příprava dezertu nemusí vždycky znamenat desítky minut strávených v kuchyni. Někdy na to není čas, někdy ani nálada, a tak přijde vhod tip na bleskový recept, díky němuž budete mít moučník na stole za pár minut. Chutnat bude dospělým i dětem a bez obav ho můžete předložit i nečekané návštěvě nebo přinést jako pohoštění na sešlost s přáteli.

Potřebovat budete jen listové těsto (ideálně máslové) a čokoládu – nejrychlejší a nejjednodušší je použít lískooříškovou čokoládovou pomazánku. Rolky můžete připravit i z nastrouhané čokolády nebo čokoládových čoček. V tomto případě je lepší těsto potřít rozšlehaným vajíčkem, javorovým sirupem nebo směsí rozpuštěného másla a medu, aby čokoláda na těsto lépe přilnula.


S listovým těstem si můžete vyhrát a vytvořit z něj nejrůznější tvary. V tomto videu najdete 4 super tipy, podívejte se:

Zdroj: Youtube

Bleskové čokoládové rolky z listového těsta

Čas přípravy: 10 minut + 20 minut pečení

Ingredience:

  • 1 balíček chlazeného listového těsta
  • 5 lžic lískooříškové čokoládové pomazánky
  • 1 vejce


Příprava:

1) Troubu předehřejte na 200 ºC.

2) Listové těsto rozválejte na tenký plát obdélníkového tvaru. Pokud máte variantu na pečicím papíře, stačí těsto jen rozložit.

3) Půlku těsta potřete čokoládovou pomazánkou a přiklopte ho nenamazanou částí.

4) Pomocí rádýlka nebo ostrého nože nakrájejte těsto na stejnoměrné proužky silné zhruba 2 centimetry.

5) Každý proužek stočte do spirálovitého tvaru a položte na plech s pečicím papírem.

6) Rolky potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte do trouby.

7) Pečte 20 minut do zlatavé barvy.

3 tipy navíc

  • Rolky lze před pečením posypat sekanými ořechy nebo perlovým cukrem.
  • Máte rádi kávové dezerty? Zlehka potřete těsto uvařenou kávou, nebo ji vmíchejte do čokoládové pomazánky.
  • Místo čokolády lze použít skořicový cukr nebo pudink.

Zdroj: mymorningmocha.com, www.justataste.com