Bohémský nebo také "boho" styl jde v první řadě proti komerčním proudům a modernímu minimalismu, nehodlá se spoutávat pravidly diktovanými trendy současného designu. Vyhovuje volnomyšlenkářům, dobrodruhům, cestovatelům, ale vůbec všem, kdo chtějí doma vytvořit hlavně pohodu.

Proč mít v obýváku drahou sedací soupravu, která zabírá spoustu prostoru, když si můžete pořídit jen nízký stoleček a obklopit ho měkkými polštáři a taburety? Úspora místa se pak dá využít k zavěšení houpačky nebo ke vztyčení indiánského týpí. Je úplně jedno, že už nejste děti, máte přeci mladistvou, nespoutanou duši.

Jistě, podobné řešení obývacího pokoje bude inspirovat převážně mladé lidi, přeci jen starší generace může mít potíže se na polštáře usadit a zase se z nich zvednout. Nicméně bohémský styl zdaleka není jen o sezení na zemi. Je spíš o tom, že rozbijete fádnost interiéru a vystavíte na odiv barevné doplňky, pestré textilie a etnické předměty, přičemž je úplně jedno, že vedle indické mandaly bude viset indiánský lapač snů. Vaše mysl je otevřená všem kulturám a každé jste ochotni naslouchat.

V boho domácnosti by neměly chybět zelené rostliny, které se budou svobodně pnout po stěnách i nábytku, jak se jim zlíbí. Malá domácí džungle podtrhne kouzlo exotiky, ve které si bohémský styl tolik libuje, a navíc vám doma pomůže vytvořit zdravé přírodní prostředí.