Steel House (ocelový dům) – přesně tak se jmenuje dům, který si Brad Pitt pořídil ve východní části Hollywood Hills, kousek od Los Feliz, kde stojí jeho bývalý dům, v němž žil se svojí bývalou ženou Angelinou Jolie.

Z luxusního sídla do skromnějšího domu

Dům o rozloze 185 metrů čtverečních je mnohem skromnější než jeho bývalý dům, který vlastnil přes 30 let. Předešlou majitelkou domu byla dcera ropného magnáta J. Paula Gettyho. A právě tato žena se stala novou majitelkou Bradova starého domu. V něm se mimo jiné nacházel vlastní skatepark, taneční sál či domácí kino.

Podívejte se, jak vypadalo původní sídlo herce:

Zdroj: Youtube

Dům, který Aileen Getty herci prodala, si pořídila v roce 2019. Tehdy si jej koupila od kytaristy Jamese Valentina ze skupiny Maroon 5. V té době jej koupila za 4,1 milionu dolarů. V současnosti jej prodala se ziskem vyšším než 1 milion dolarů.

Jak vypadá nový dům Brada Pitta?

Současný domov Brada Pitta vytvořil v roce 1960 architekt Neil M. Johnson. A proč se domu říká ocelový? Protože je vystavěn na ocelové konstrukci obložené velkými skleněnými panely, přes něž můžete vidět na téměř celé město.

Půdorys domu je do tvaru písmene L – nejen že domu dodává na jednoduchosti, ale umožňuje mu mít ve svém středu velký bazén. Ten lemují rostliny připomínající džungli.

Součástí domu je také vířivka schovaná za sekvojemi, sauna, ale i několik krbů a prostorná terasa. V domě najdete tři ložnice s prostornými šatnami, nábytek je jednoduchý. Dominantou prostoru jsou zejména pestré barvy – někde ve formě koberců, jinde v podobě textilií, křesel či pohovek.

Zdroj: dailymail.co.uk, dirt.com