Suroviny:
700 g brambor
300 g celozrnné mouky
50 g sterilizovaného hrášku
5 polévkových lžic sójového oleje
2 polévkové lžíce sójové mouky
2 čerstvá nejlépe domácí vejce
2 menší cibule
1 hlavička česneku
1 petržel
strouhanka
libeček nebo petrželová nať
sůl
Návod:
Brambory uvařené v páře propasírujeme. Přidáme vejce, trochu strouhanky, mouku, sůl, nadrobno posekanou cibuli, utřený česnek, hrášek, nastrouhanou syrovou petržel, sekaný libeček nebo petrželovou nať, sójovou mouku a důkladně promícháme. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, obalíme je v strouhance a z obou stran osmažíme na oleji. Podáváme s rýží a s hustou rajskou omáčkou. Karbanátky posypeme nasekanou petrželovou natí.