Vyrostla jste v Krkonoších. Tam byl asi život oproti tomu pražskému hodně odlišný. Je to tak?

Vyrůstala jsem ve Rtyni v Podkrkonoší, miluju to tam. Lítala jsem po zahradě, měla jsem spoustu kamarádů, jezdili jsme stále někam na výlety. Chovali jsme ovce, kozy, slepice. Dodnes tam moc ráda jezdím za svými rodiči a prarodiči a za svým jedenáctiletým bráškou. Je na něm vidět, že je dítě z vesnice a neprožívá ten šílený shon jako děti tady v Praze. Až jednou budu mít děti, chtěla bych je také vychovávat někde na vesnici, stranou od toho věčného shonu.

Které místo tam patřilo jen vám?

Můj dětský pokojíček, nacházel se ve druhém patře našeho krásného baráčku a byl opravdu veliký. V něm jsem měla své poklady! Plno plyšáků, plakátů, postel v rohu pod střechou s kupou polštářů a nádherným povlečením.

A vaše nejoblíbenější hračka?

Růžový panter, kterému jsem říkala "pan Havel", ani nevím vlastně proč. Koupila mi ho tenkrát mamka v jednom sekáči u nás ve Rtyni. Tahala jsem ho úplně všude.

ČTĚTE TAKÉ:

Kde jste si nejraději hrála? Měla jste nějaké záhadné místo třeba na půdě či ve sklepě?

Nerada jsem byla sama, tudíž jsem si hrála vždycky tam, kde někdo byl. Soukromí jsem začala hledat, až když jsem dospívala. Do sklepa jsem ale chodila, jen když jsem si šla k babičce pro nakládaného turka. Jinak bych tam sama ani nepáchla, jsem totiž velký strašpytel.

Když už jsme u toho strašení. Projdete si na benefičním koncertu Noc hvězd na Housce, kde budete zpívat, vyhlášenou půlnoční strašidelnou cestu hradními zákoutími?

Když jsem zpívala na Housce před třemi lety, strašně pršelo a o kus dál na Frýdlantsku začínaly povodně. To mi přišlo až dost strašidelné! Navíc jsem měla vyhozené koleno, dorazila jsem o berlích a s ortézou na noze. Letos si to hodlám vynahradit, ale zda se pustím do souboje se strašidly, to tedy nevím. Sama nejdu bojovku v žádném případě, možná jedině s přítelem za ruku. Ale jak říkám, jsem strašpytel…

Nepřijde vám bydlení v pražském bytu proti domečku maličko stísněné?

Máte pravdu. Žijeme s přítelem v malém bytečku pod Nuselským mostem a sotva se do něj vejdeme. Každý z nás má plno věcí, oblečení a k tomu všemu hodně vařím a peču, takže kuchyň a všechna šuplátka jsou narvaná k prasknutí. Spíše tady přebýváme a nenápadně se koukáme po něčem větším, kde budeme mít více prostoru, balkón a pohodu.

Ze začátku jste bydlela sama a nyní žijete už přes rok a půl s přítelem. Byla to velká změna?

S Tomášem je soužití v pohodě. Já nejsem ráda sama, jsem šťastná, když se k někomu mohu večer přitulit. Když na mě doma večer někdo čeká. Je to krásný pocit. To víte, někdy také nastane ponorka asi jako u každého, ale vždycky se bouřka přežene a je zase krásně jasno.

Máte to z bytečku daleko do Divadla Broadway, kde zkoušíte nový muzikál Mata Hari, ve kterém hrajete titulní roli?

Kdepak, sednu na tramvaj a jsem do 10 minut v centru Prahy. V tomhle je poloha bytu úžasná.

Bez jakého zařízení byste se neobešla?

Miluju kuchyň a „pomocníky“ v ní. Také je i často nakupuji... Jinak mám doma přehršle kabelek, bot a náušnic, na tyhle věci si vždycky místečko najdu.

Co nejraději vaříte?

Jednou si chci založit vlastní cukrárnu, proto skoro každý týden peču, je to pro mě relax. Nejlepší je, když máte dobrého strávníka, a to můj přítel Tomáš je! Miluje sladké a já mu s radostí stále něco chystám. Nejraději má všechno, kde je čokoláda... Ale pochutná si i třeba na smažáku s bramborem.

Co taková koupelna? Ta pro vás není místem pro relaxaci?

Věřím, že jednou bude. Naše současná koupelna je snad nejmenší na celém světě, takže teď v ní žádný relax nenacházím. Jen se vykoupu a jdu.

O čem v souvislosti s bydlením sníte?

Věřím, že jednou budu mít krásný baráček se zahradou a skleníkem. Budu tam pěstovat bylinky a třeba rajčata. A třeba i tu velkou koupelnu na relaxování. Jsem prostě rodinný typ a chci žít i takový život.

Vizitka

  • Narodila se 28. června 1989 v Trutnově.
  • Vystudovala Střední odbornou školu oděvní v Červeném Kostelci a Ježkovu konzervatoř v Praze.
  • V roce 2006 byla čtvrtá v soutěži Czechtalent Zlín, v soutěži X Factor se probojovala až do finálových kol. Hrála v muzikálech Dracula, Kleopatra, Angelika, Kat Mydlář, Quasimodo, Aida. Zahrála si ve filmu Jedlíci aneb Sto kilo lásky.
  • Nedávno získala hlavní roli Mata Hari v novém muzikálu, který bude mít premiéru 26. září 2013.

Foto: Archiv Kamily Nývltové