Co vás přimělo k tomu postavit si vlastní dům?

Já jsem věčný stavitel. Dříve jsem vlastnil starší dům, který jsem zrenovoval a potom prodal. Pak jsem zatoužil žít na klidnějším místě, které jsem našel, a rozhodl jsem se svépomocí postavit nové bydlení podle mých představ. Chvíli to sice trvalo, domek jsem stavěl a posléze ho dokončoval deset let, ale zato jsem na něj pyšný.

Které práce jste přenechal odborníkům?

Odborné práce, jako základovou desku, založení domu a holou stavbu, jsem si nechal udělat od souseda, stejně jako zapojení elektrorozvodů, vody, topení a plynu. Ovšem dráty a trubky, to už jsem si dělal sám, abych ušetřil. Stejně jako příčky, sádrokartony, palubky nebo podlahy. Vše jsem zvládnul jen s mým švagrem a mojí pracovitou ženou. Někdy jsem si myslel, že jsem si vzal ruskou to ženu, ona dělala jako dva chlapi…

Prozradíte nám, kde jste vyrůstal?

V rodinném domě, takže i to mě přesvědčilo o tom, že nechci bydlet v bytovce, i když jsem v ní jeden čas bydlel. Tatínek měl po rodičích dům v Praze 9-Hrdlořezech, a když zemřel, nezbylo nic jiného, než se starat s bráchou Kamilem E. Gottem sami o sebe. Potom jsem jeho část domu a část maminky odkoupil a zase jsem stavěl. Z půlky jsem tehdy udělal bar s diskotékou s názvem Kyklop Bar.

Jaký je váš vztah k Hrdlořezům?

Hrdlořezy jsem měl rád, já a kluci jsme si vždycky hráli na Smetance, což je místní lesík, na indiány a chodili jsme se koupat do Rokytky na Brůdek. Později se ale z Hrdlořez stala taková firemní zóna a už se tam moc bydlet nedalo, tak jsem ten barák prodal.

ČTĚTE TAKÉ:

Takže stavění je takovým vaším celoživotním „koníčkem“. Jak je to ale s financemi?

Jak už jsem říkal, až na odborné práce jsem to stavěl sám a hodně jsem se ze stavařiny naučil, hlavně hlídat ty finance. Víte, on se dá jeden a ten samý dům postavit za různé peníze, ovšem musí si to člověk hlídat a nevymýšlet si zbytečnosti, nadstandardní kraviny, které ve finále ani neužije. Dnes radím i kamarádovi, který staví, a občas ho musím usměrňovat, hlavně hlídat řemeslníky. Oni si totiž někdy myslí, že když jste platící zákazník, že vás mohou stáhnout z kůže. A českou klasikou stále zůstává, že řemeslníci někdy pracují „jen na oko“, a přitom pouze „honí hodiny“. Holt ten socializmus je v nás pořád zakořeněný.

Měli jste s manželkou ohledně umístění pokojů v domku nějaké dohady či zvláštní požadavky?

Ani ne! Docela jsme se shodli, jen do místnosti, kde mám nahrávací studio, jsem si nenechal kecat. Jde o speciální část, která je kvůli akustice složitě vestavěná do místnosti, a tam se řešily mimo jiné i kabely a další technické věci s tím spojené.

Stavbu domu jste si tedy pečlivě hlídal, došlo i přesto k nějakému pochybení či průšvihu?

Jasně, udělal jsem chybu, že jsem garáž, kterou jsem přistavoval později, nechal postavit někoho jiného než souseda. Navíc jsem jel na dovolenou a střechu mi dodělávala parta šlendriánů. Když jsem se vrátil, v rohu byla na garáži trhlina. Stálo mě to další nemalé peníze na opravách, ale zvládlo se to. Jak si to člověk sám nehlídá a nekonzultuje s fachmany, tak ho to většinou vypeče. Pak se mi stala taková humorná záležitost při koupi parcely. Šlo o docela zanedbaný pozemek 700 m² a na něm bylo cca 45 vzrostlých ovocných stromů, prostě džungle. Když jsem pozemek čistil, tak jsem objevil zahradní domek, o kterém jsem ani nevěděl. Jeden čas sloužil jako domek na nářadí, než jsem jej zboural.

Umíte pracovat se dřevem? Zvládl byste vyrobit třeba kus nábytku?

Mám rád dřevo, ale jsem „dřevo“. Asi bych si z něj nic nevyrobil. Maximálně poličky a regály nebo šatní skříně, to jsem zvládnul sám.

Jaký druh nábytku dotváří atmosféru vašeho domu?

Nábytek mám rád rustikální a mám ho v celém domě. Nepodléhá totiž módním vlivům a člověk si připadá tak trochu jako na chatě. Takže interiér mám stylový po vzoru bavorských domků, samé dřevo, palubky, okrasné cihličky…

A co vaše studio? Jste na něj asi pyšný…

Ano. Ve studiu skládáme písničky pro Maxim Turbulenc a pro můj nový rockový projekt. Jen je tam problém nahrávat živě bicí, na to nejsou prostory zatím uzpůsobené. Původně jsem tu místnost stavěl jako studio pro počítačovou práci a ne pro živé hraní. Ale jsme šikovní, my si vždy poradíme.

Jestlipak jste s „klukama“ z kapely už pořádně „kolaudovali“?

Kolaudujeme průběžně, když je volno. Ve stylu bazén, kořka a kytara. Někdy jsou z nás sousedi hotoví. Tímto se jim omlouvám…

Kdo pečuje o zahradu?

O zahradu se starají žena a děti, které jí pomáhají a starají se o zeleň. Děti si rády hrají pod ořechem, kde mají pískoviště a bazén. Teď jim budu přes prázdniny dělat chaloupku. Jednu už sice měly, ale najednou se tam nevejdou. U nás máme prostě pořád veselo. Někdy se sejde až deset dětí, a to je mazec. Mám děti rád, takže jich je plný bazén i zahrada.

Grilujete?

No jejda, když grilujeme, je to jako gastronomická show pro vyhladovělé domorodce. Ještě, že mám velký dům, protože když se sejde Hujer gang, jak si říkáme, tak je nás tady taky pětadvacet hladových.

A co kuchyně? Říká vám něco, nebo je to území manželky?

Žena sice umí vařit, ale do kuchyně patří chlap a já navíc vařím rád, takže jednoznačně jsem král kuchyně. Proto tak vypadám! Kromě toho zastávám rčení, že hubenému kuchaři se nedá věřit. Když jím někde v restauraci, tak si nejdřív prohlédnu kuchaře. Ve svém gurmánství jsem se ale musel omezit a podařilo se mi zhubnout 40 kg. Snažím se jíst zdravě, což se pozitivně projevilo i na mém zdraví. Začal jsem mít zdravotní problémy, proto jsem zásadně změnil životosprávu a začal jsem hubnout s Obezinem. Potřeboval jsem to, jako prasátko drbání.

Příští rok vás čeká velké výročí. Jak se těšíte?

Příští rok oslavíme s Maxim Turbulenc 20 let naší existence. Pro nás je to veliký svátek a chceme se o něj podělit i s našimi příznivci. Společně s naší agenturou Roman Roun Agency připravujeme řadu novinek. Je s tím obrovská práce a nemohu vše prozradit, to by nebylo překvapení. Každopádně se můžete těšit na novou image, choreografie, program plný hostů a velké turné po České i Slovenské republice.

Vizitka

  • Narodil se 13.2.1963 ve znamení Vodnáře.
  • S bratrem Kamilem Emanuelem Gottem hrával po zábavách.
  • V roce 1994 se stává zakládajícím členem skupiny Maxim Turbulenc, která za dobu své existence vydala 4 singly, 11 CD a natočila 25 videoklipů, za které získala 9 zlatých, 4 platinové a 1 dvouplatinovou desku.
  • V roce 2014 oslaví Maxim Turbulenc 20 let existence.
  • K padesátinám si vydal rockovou desku pod názvem Prostě já.
  • Je otcem tří dětí.
  • Jeho koníčkem jsou motorky a holky.

Foto: Josef Edvard Gregor