Lucko, vy v podstatě bydlíte sice v jiném bytu, ale na stejném místě. To je náhoda?

Můj nastávající manžel „coby svobodný muž“ za mnou chodil do mé „garsonky svobodné ženy“ a hrozně se mu líbilo okolí. Když jsme se rozhodovali pro společné bydlení, bylo jasné, že moje garsonka je malá, a tak jsme sháněli větší byt ve stejné lokalitě.

Jak tedy to oblíbené okolí vypadá?

Prostředí, kde bydlíme, je pro nás oba ideální, jelikož je to odtamtud jen kousek do centra, a přitom za naším domem je les a příroda. Koukáme na krásný, nejmenovaný kopec, který je v každém ročním období jiný. Chvíli nádherně kvete, pak se zelená, na podzim září všemi barvami a teď v zimě se nám krásně zasněžil. Přišli jsme si jako na horách.

ČTĚTE TAKÉ:

Stěhovali jste se tedy v rámci jedné ulice. Neměli jste tendenci tam ty věci a nábytek prostě jen tak odnosit?

Moje původní představa byla opravdu taková, ale když jsem si uvědomila, že bychom lítali v ulici sem a tam s nábytkem nebo s postelí, asi by nám to trvalo docela dlouho. Takže jsme si na ten přesun, zhruba 300 metrů, objednali stěhovací službu, což byla opravdu legrace. Menší věci jsme ale v ruce přenesli přímo do nového bytu.

Vzala jste si s sebou něco, bez čeho byste do nového bydlení neodešla?

Určitě bych se nikdy neobešla bez svých pokojových květin. Mám k nim vyloženě citový vztah, mluvím na ně, zpívám jim, opečovávám je a ony pak krásně rostou.

Prázdný byt se vždycky dobře zařizuje. Pomáhal vám s výběrem nábytku a doplňků manžel nebo vy jemu?

Musím říct, že nás to vybírání a zařizování oba dva strašně bavilo. A co víc, my máme hodně podobný vkus, ne-li téměř totožný. Vždycky, když jsme procházeli obchodním domem a viděli jsme nějaký zajímavý kousek, říkali jsme navzájem: „Koukáš taky na to, co já? Jo, to je přesně ono! To se nám bude hodit.“ Skoro mi pak bylo líto, že už nemáme co zařizovat. Čas od času ale neodolám a koupím nějaký doplněk.

Jaký styl máte ráda?

Mám ráda kombinace moderního a praktického nábytku s tím starožitným, který už má nějakou patinu. Máme třeba moderní sedačku a nad ní krásné, starožitné zrcadlo. Líbí se mi spíše čisté linie než přeplácaný byt.

Dáváte přednost barvám, nebo klasické bílé?

My jsme spíše na barvy. V obýváku máme fialovou, v pokoji sluneční žlutou, v ložnici je kombinace hnědé a bílé, což mně tak trochu připomíná kávu se šlehačkou.

Máte možnost vyběhnout na terasu?

Terasu máme obrovskou, je úžasná a obzvláště v létě ji využíváme skoro pořád. Výhled z ní je jedinečný a v létě si tam s oblibou zveme přátele k posezení. Kromě toho máme i takovou malou, roztomilou předzahrádku, kde pěstujeme bylinky, kytičky, jako třeba růže, a zasadili jsme tam i stromy. No stromy, spíše jsme tam zasadili maličké stromečky a čekáme, co z nich vlastně vyroste. Říkáme si, že budou růst s námi.

Kdo se z vás dvou cítí lépe v kuchyni a je zdatnější kuchař?

Nikdy jsem k vaření netíhla, ale od té doby, co mám krásnou, velkou kuchyň, mě vaření chytlo. Manžel mi velice rád pomáhá a vaříme spolu. V kuchyni se ale cítím svobodná, nepřipadám si nějak zapřažená nebo k něčemu nucená. Vařím, protože vařit chci.

Jaké přístroje vám při vaření pomáhají?

Určitě využívám myčku na nádobí a skvělý je i robot, který umí strašně moc věcí, od sladkého krému, přes džus, až po bramborovou kaši.

Kde nejraději relaxujete?

Máme takový pokojíček, který slouží jako pracovna a zároveň i odpočinková místnost. Když si chci odpočinout, sáhnu do naší knihovny, najdu si pěknou knížku a pěkně na gaučíku si ji přečtu. Je tam také moje oblíbená vitrína, kde jsou různé talismany, dárečky a suvenýry z cest. V téhle místnosti ale také studuji své role, zpívám a muž tam cvičí na kytaru nebo skládá muziku.

Co koupelna? Tam netrávíte volný čas?

Někdy si napustím vanu, dám si do ní olejíčky, zapnu příjemnou hudbu a zapálím si svíčky. Jsou to takové moje domácí lázně a je výhoda, že nikam nemusím. Úžasná záležitost!

Vizitka

  • Narodila se 19.12.1981 v Rakovníku
  • Vystudovala konzervatoř Jaroslava Ježka, obor zpěv
  • Zahrála si v seriálech Proč bychom se netopili, Horákovi a v Ordinaci v růžové zahradě 2
  • Hraje v Semaforu ve hrách Rytíři z Blaníku a krasavice Lída, Mam’zelle Nitouche a Hodiny jdou pozpátku
  • Hraje v muzikálech Kapka medu pro Verunku a Kat Mydlář
  • Připravuje v Divadle Semafor svůj swingový koncert
  • 8.6.2012 se provdala na Trojském zámečku v Praze za muzikanta Lukáše Pavlíka

Foto: Archiv Lucie Černíková