Žijete s přítelkyní v bytě v Plzni. Jak je byt velký? Potřeboval nějakou rekonstrukci, než jste se mohli nastěhovat?

Byt má 90 m² i se sklepem a před nastěhováním jsme museli lehce upravit jeho kompozici. Byl totiž průchozí kolem dokola. V průchozí koupelně jsme tedy zazdili jedny dveře. Nechali jsme ji na původním místě, i když jsme se rozmýšleli, že ji umístíme jinam. Také jsme zbourali jednu příčku, aby se zvětšila kuchyň. V papírech máme uvedeno 2 plus 1, i když máme obytnou kuchyň, pracovnu, ložnici, koupelnu, záchod, předsíň a komoru.

Jedná se o panelák?

Kdepak, je to cihlový dům z roku 1920, takže poctivý. Bydlíme ve zvýšeném přízemí. Z jednoho okna máme výhled na nábřeží na řeku Radbuzu, z druhého pak na druhou stranu do parku. Tedy to bývalo. Teď nám tam postavili dům, takže už to bude nudnější.

ČTĚTE TAKÉ:

Co rozhodlo, že jste si vybral právě tento byt?

Jednak lokalita a kupodivu i cena. Měl jsem velkou kliku, byt jsem kupoval v roce 2002, kdy byl ještě družstevní za velmi nízkou cenu. Po čase jsem si ho mohl opět za výhodnou cenu odkoupit do osobního vlastnictví.

Na co jste ve svém bytě nejvíce pyšný?

Na ložnici. Nechal jsem si vyrobit postel na míru, která je větší než normálně. Tedy 2 krát 2 metry a je vyšší než obvykle. Sednu-li si na ni, visí mi nohy ve vzduchu. Ale jen malinko. Nízké postele mi totiž nedělají dobře, bolí mě z nich záda. Jako student jsem pár let ležel na zemi a dnes už to opravdu nejde.

Chystáte v bytě něco změnit?

Kuchyň je plně funkční, takže tu určitě ne. Ale pravděpodobně pracovnu přestavíme na dětský pokoj, protože bychom rádi s přítelkyní založili rodinu.

Pokud vím, nedávno jste si koupil ještě chaloupku, kam jezdíte relaxovat…

Bude to už tři roky a leží asi 50 km od Plzně směrem na západ k Německu. Teď tam momentálně probíhá rekonstrukce, protože jsem si pozval jednoho pána, aby mi pomohl s podlahami. Tři hodiny je brousil, když v tom nám shořela celá elektrika. Byla ještě ve starých hliníkových drátech. Tudíž teď musíme nejprve zrekonstruovat elektřinu. Rovnou jsem tedy přizval ještě elektrikáře a zedníka. Zednické práce bych zvládnul sám, jsem manuálně zručný, ale bohužel na to nemám čas. Letos tedy proběhne tato základní část rekonstrukce. Také se zjistilo, že v kuchyni nejde podlahu obrousit, protože je zničená. Tam bude tedy ještě potřeba udělat novou. Pak přijde na řadu vybudování nové kuchyně a spodní část domu bude hotová.

Co bude ještě potřeba opravit v dalších letech?

Bude toho spousta, protože k tomu vlastníme ještě poměrně velkou stodolu a chlívek a i se zahradou to má přes 3000 m².

Uvažujete, že se tam jednou přestěhujete?

Možná. Rozhodně tam ale přítelkyně hodlá strávit mateřskou dovolenou. Je tam nádherná příroda. Vesnice je úžasná v tom, že tam není obchod, ani hospoda, pouze dva rybníky na návsi a samí rekreanti.

Vizitka:

  • Narodil se 11. února 1970 v Jihlavě.
  • Jeho otec byl herec a bývalý ředitel Horáckého divadla v Jihlavě Miloš Stránský.
  • V mládí hrál závodně volejbal.
  • Vystudoval gymnázium v Telči a DAMU. Dál vedla jeho cesta do Divadla J. K. Tyla v Plzni (Pohled z mostu, za který získal Cenu Vendelína Budila a nominaci na Cenu Thálie, Jak je důležité míti Filipa...), hostuje v pražském Divadle pod Palmovkou (Ať žije královna, Tramvaj do stanice Touha, Přelet nad kukaččím hnízdem...).
  • Nyní ho můžete vidět v seriálech Doktoři z Počátků a Ordinace v růžové zahradě. Zahrál si také v pohádce Peklo s princeznou nebo ve filmu Habermannův mlýn.
  • Od roku 1994 se věnuje dabingu. Jeho hlasem promlouvá například MacGyver, Steve Irwin z Lovce krokodýlů, Eric Dane z Chirurgů nebo dr. House. Dvakrát získal za dabing cenu Františka Filipovského.
  • Je rozvedený, žije s přítelkyní v Plzni.

Foto: archiv TV Nova a ČT