Bydlíte v pronajatém bytě v Praze. Jak dlouho vám trvalo, než jste si vybrala?

Bydlela jsem v Mostě u rodičů, když jsem vyhrála konkurs do muzikálu Děti ráje. Zkoušeli jsme denně a nebylo možné dojíždět. Kamarádka a tanečnice z muzikálu Zdenička Pijanová mi nabídla, abych u ní bydlela, než si najdu podnájem. Nakonec z toho byly tři roky. Od Bořka Slezáčka jsem o přestávce v muzikálu dostala nabídku, zda bych si nechtěla přivydělat hlídáním dětí jeho kamarádů. A právě tato rodina má v Praze byt, který pronajímá. Zmínila jsem se, že hledám vlastní bydlení, a tak mi byt nabídli. Dobře mě znali, protože jsem jim děti hlídala dva roky. Měla jsem to tedy velmi jednoduché.

Nebylo zapotřebí žádné rekonstrukce před vaším nastěhováním?

Byt je krásně vybavený, takže jsem si přivezla jen svoje věci a doplňky jako obrázky, fotky, nebo nádobí. Samozřejmě jsem se dívala po volných bytech, než jsem vyslovila své přání, nabídka je sice velká, ale buď jsou byty hodně drahé, nebo miniaturní a ošklivé. Jsem ráda, že to takhle dopadlo.

ČTĚTE TAKÉ:

Co se vám v bytě nejvíce líbí?

Nejraději mám svou velikou postel, protože se ráda roztahuji. Když to jde, tak v ní relaxuji. Také jsem ocenila velkou kuchyň s gaučem. Když něco peču nebo vařím a mám chvilku, tak si sednu na gauč, poslouchám rádio a odpočívám.

Co ráda vaříte?

Všechno a moc ráda. Perfektně se u vaření odreaguji. O Vánocích jsem pekla cukroví. Napekla jsem osm druhů, abych mohla pohostit rodinu, donést na ochutnání do divadla apod. Jinak se s přítelem snažíme jíst zdravě, ale samozřejmě občas uvařím omáčky jako rajskou nebo svíčkovou, ale dáváme si je s dietními knedlíky.

Jak se vaří dietní knedlíky?

Z celozrnných rohlíků a kukuřičné mouky, která se kupuje v lékárně. Je zdravá a dobře stravitelná. Dále přidávám mléko, vajíčko a petrželku. Udělám z nich kuličky a nechám je na páře 15 minut. Jsou sice tvrdší, ale moc mi chutnají. Netloustne se po nich. Také mi chutnají pálivá jídla. Rýže s masem, zeleninou a feferonkou.

Pěstujete nějaké kytičky?

Mám v bytě asi šest orchidejí. Maminka je má ráda. Postupně jsem je od rodiny dostala. Takže mám maminku, bratra, tatínka, Pepu... Takže mám na parapetu celou rodinu. A všechny mi na Vánoce rozkvetly, přestože se o ně starám sporadicky. Jen když si vzpomenu, tak jim dopřeju vodní lázeň. Někdy je to až jednou za měsíc. Vůbec se divím, že ještě rostou. Bude to asi tím, že jsou darované z lásky.

Chystáte se v bytě něco změnit?

Naposledy jsme si pořizovali jehličnatý stromeček v květináči. Myslela jsem si, že ho budu mít napořád, ale maminka mě ujistila, že přes léto by nevydržel. Ovšem moji rodiče i rodiče přítele mají zahrádku, tak jim ho po Vánocích darujeme a příští rok si koupíme jiný. Jinak v bytě nic měnit nemůžeme, protože není náš.

Jak si tedy jednou představujete vlastní bydlení?

Přála bych si mít dřevěný dům v přírodě u lesa, ale blízko u Prahy. Les mě uklidňuje a jsem v něm ráda. Nejraději bych dvoupatrový s velkou kuchyní a velkou zahrádkou, kde bych si pěstovala vlastní bylinky a nemusela si kupovat sušené. Přála bych si velký jídelní stůl, aby si přátelé pochvalovali, že se u mě dobře najedli. Dále podkrovní ložnici, pokojík pro děti, velký obývací pokoj... Maluji si to, i když je to zatím daleko. Už si dávám peníze na stranu, ale je jasné, že půjčce se nevyhnu.

Vizitka:

  • Narodila se ve znamení Vodnáře 23. ledna 1992 v Mostě.
  • Jako dítě se věnovala závodnímu aerobiku, zpívala v dětském pěveckém sboru Permoníček, hrála na housle a divadlo v dětském dramatickém kroužku.
  • Vystudovala Střední pedagogickou školu v Mostě.
  • V roce 2006 se stala Dívkou roku.
  • Zahrála si Dominiku v seriálu Gympl s (r)učením omezeným a nyní ji můžete vidět jako Markétku v seriálu Doktoři z Počátků.
  • Účinkuje v muzikálu Děti ráje, který bude mít v březnu derniéru, a v muzikálu Kapka medu pro Verunku, kde ztvárnila princeznu.
  • V Divadle Palace ji můžete vidět v inscenaci Heslo morálka.
  • Zpívá s kapelou Funny Orchestra.

Foto: archiv TV Nova, Děti ráje a Kapka medu pro Verunku