Proč jste se rozhodla pro byt, když jste jako dítě vyrůstala v rodinném domě?

Právě proto, že jsem v něm vyrůstala, mě lákalo bydlet v centru města. Přiznávám, že na čas jsem se vrátila do rodinného domu, ale teď už zase bydlím v Praze kvůli malé dcerce Liliance a jejím kroužkům. Bydlíme v bytě s prvorepublikovým interiérem, který naprosto zbožňuji, takže jsem opravdu spokojená. Vysoké stropy, vrzající parkety, staré dveře, kliky, vstupní hala atd. Bydlí se nám moc pěkně, jelikož se v domě všichni známe a fungujeme téměř jako rodina. Například když zapomeneme zavřít garáž, soused okamžitě volá, ať se vrátíme.

ČTĚTE TAKÉ:

Pomáhal vám se zařízením architekt, anebo jste si poradila sama?

Při zařizování jsem si poradila sama. „Vyřádila" jsem se na Liliančině pokojíčku, který je pochopitelně téměř celý růžový. V pracovně vévodí starožitný nábytek, který si postupně vyhlížím a mám z každého "uloveného" kousku radost. Nicméně pokud by mě ještě někdy v budoucnu čekalo stěhování, tak bych ráda spolupracovala s architektem, který se zaměřuje na prvky feng shui. Mám velmi ráda kombinaci starožitných prvků s moderními. A dávám přednost praktičnosti. Líbí se mi vymalováno na bílo, protože máme spoustu obrazů. K tomu ladím i nábytek. Převládá slonová kost a přírodní hnědá. Miluji byty prosvětlené a vzdušné.

Na co jste ve vašem bytě nejvíce pyšná?

Nejvíce jsem pyšná na atmosféru a energii, kterou tady máme. Když k nám přijdou přátelé, cítí se tu hezky.

Chystáte si ještě něco pořídit nebo změnit v nejbližší době?

Momentálně sháním pro manžela starožitný pracovní stůl. Vždy nějaký vyberu, ale nemá všechny parametry, které manžel požaduje. Tak to bude asi ještě trvat dlouho...

Pěstujete doma nějaké kytičky? Kdo vám radí v pěstování?

Moje maminka je odbornice na kytičky a rostliny. Vystudovala na Karlově univerzitě přírodní vědy a pracovala ve výzkumných ústavech, takže mě jako malou holku zahrnovala latinskými názvy a informacemi, jak se o dané kytky starat. Něco málo si pamatuji a hojně využívám. Byt bez květin si totiž vůbec nedokážu představit.

Vyrobila jste doma něco sama?

Rozhodně nejsem kutil. Že bych vzala kladivo a něco sestavila, tak to u mě opravdu nehrozí.

Co se naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Skvělá otázka, protože se svěřím a snad mě to přestane trochu mrzet. Nešťastnou náhodou, jak jinak, jsem rozbila vázu od Bořka Šípka, kterou jsme dostali jako svatební dar. Dodnes mě to velmi mrzí. A nedávno jsem rozbila manželovi broušený půllitr, který si ale sám skvěle slepil.

Máte doma nějakou sbírku?

Nejsem sběratel. Nemám ráda kolem sebe moc věcí. Nechci, aby energie doma stagnovala.

Jak máte s manželem rozdělené domácí práce?

Manžel, když je zapotřebí, udělá vše, co je potřeba, ale spíše věci řídím doma já. Mám ráda pořádek a věci na svém místě. Učím to i svou dcerku, tak snad jí to vydrží. Především musím mít srovnané noty. To je pro mě základ najít hned vše, co potřebuji. Jinak s domácností mi pomáhá naše teta z Makedonie Gordana. Je naprosto úžasná. Je to náš rodinný člen a zachrání mě vždy, když je třeba.

Chováte nějaká zvířátka?

Doma zvířátka nemáme. Jezdíme k mým rodičům na vesnici, kde si všeho Lilianka užije. Často si půjčujeme pejska Gilla od manželových dětí z prvního manželství Elišky a Michala, s kterými máme krásné vztahy. A to máme nejraději. Když jsme všichni pohromadě a Gill pobíhá kolem nás.

Přemýšlíte, že se do budoucna ještě přestěhujete?

U nás stěhování visí neustále ve vzduchu. Manžel je velmi časově a pracovně vytížen, a tak nás možná čeká i zahraničí. Uvidíme. Vše beru jako velkou inspiraci a přínos. Vždy si najdu v každé situaci to pozitivní. Takže se těším, co mne čeká.

Vizitka:

  • Narodila se 24. listopadu 1976 v Chomutově.
  • Je absolventkou Hudební akademie múzických umění v Praze.
  • Bývá pravidelným hostem koncertů pořádaných Nadací Emy Destinnové po celé Evropě.
  • Od roku 2001 se věnuje komorní činnosti s Triem Siraels. Na jejím repertoáru jsou skladby Roberta Schumanna, Franze Schuberta, Gustava Mahlera i Claude Debussyho.
  • Získala několik prestižních ocenění na mezinárodních pěveckých soutěžích.
  • Je sólistkou Státní opery v Praze a patronkou Nadačního fondu Kopretina.
  • S politikem Tomášem Úlehlou má tříletou dceru Karolínku.

Foto: archiv Pavlíny Senić, Lenka Hatašová a Lenka Žáčková