Jak se přihodilo, že jste se odstěhovala do domku za Prahou? Bylo zapotřebí nějakých úprav?

Vyrůstala jsem v Praze a vždycky jsem toužila po bytě co nejblíže centra. V centru jsem také chodila do školy a vždycky mě to tam děsně bavilo. Jsem určitě srdcem Pražák. Ale tak nějak jsem nakonec dozrála k tomu, že soukromí, zázemí a hlavně relax nacházím víc v přírodě s rukama v záhonku a s cyklostezkou za vraty. Takže zkrátka bydlíme v domku za Prahou, už pár let, a jsem ráda, že jsem našla takovou pěknou novostavbu. To víte, že je vždycky co vylepšovat a měnit, ale to je na tom to hezké.

Pomáhal vám se zařízením architekt, anebo jste si poradila sama? V jakém stylu jste si ho zařídila?

Mám asi pro někoho dost umělecký byt - samá soška, obrazy, dekorace. Líbí se nám exotické materiály na nábytku, takže jsme si pořídili nábytek z Indie a Číny, ale odlehčený tím ostatním, co je v jednotlivých místnostech třeba. Architekta jsem si zatím nikdy nepozvala, ale ráda bych si nechala poradit s osvětlením nebo se zásadní částí domu - s kuchyňskou linkou. Upřímně docela ráda bych na někoho narazila, kdo by mi poradil, ale zároveň by nectil pouze trendy ultra jednoduchý styl, ale měl rád, spíše jako já, styl Provence.

ČTĚTE TAKÉ:

Třeba se mezi čtenáři najde nějaký ochotný architekt... A na co jste ve vašem bytě nejvíce pyšná?

Na obrazy, ke kterým mám opravdu zvláštní vztah, vzhledem k tomu, že většinu jejich autorů mám tu čest znát. Spolupracuji už řadu let s Galerií La Femme, s níž jsou spjata jména jako Boris Jirků, Tomáš Hřivnáč, Milan Chabera, Ladislav Kuklík a řada dalších předních českých výtvarníků. Majitel této galerie, Mirek Lipina, pravidelně pořádá umělecké výpravy a já jsem se několika z nich účastnila. Byli jsme v Brazílii, v Kanadě či Ekvádoru a na Galapágách. Zkrátka v těch obrazech, které doma mám, je spousta přátelství a vzpomínek.

Chystáte si ještě něco pořídit nebo změnit v nejbližší době?

Pořád se něco mění na zahrádce, neb kytičky nahrazují bylinky a zelenina. Můj přítel je pěstováním nadšený a je pravda, že zeleninka ze zahrádky vždycky chutná nejlíp. Takže se stále pokoušíme o nové a občas nám to i přeroste přes hlavu. :-)

Jaké kytičky pěstujete?

Doma mám asi nejvíce orchidejí. Krásně kvetou a jsou nenáročné. Na zahrádce pěstujeme javory a rododendrony nebo Gingo, prostě všechno, co tam roste. Jiřka má zase oblibu v masožravých rostlinách, ty jsou na mě dost náročné. Ale klapou po mouchách opravdu srandovně a někdy jsem je šimrala po chapadlech, aby jen tak skously. Je to roztomilé, ale vím, že se to nemá… :-)

Má Oskárek svůj vlastní pokoj?

Oskárek má svůj pokoj v obýváku, tedy obrazně řečeno. Totiž tam tráví nejvíce času. Jinak svůj pokojík sice má, ale teprve nás čeká jeho zařizování.

Jak máte s přítelem rozdělené domácí práce?

Nijak, co je potřeba, to udělá ten, kdo je doma. Rozhodně Jiřka nenechává všechno na mně. Pravdou nicméně je, že já peču a Jiřka víc vaří.

Co se naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Samo prasklo okno. Zavolali jsme opraváře a ten ho opravil. My jsme tedy zcela ze hry. :-)

Vyrobila jste v bytě něco sama?

Několikrát jsem tu malovala a také jsem si sama smontovala kuchyňskou linku. Jen jsem si nechala pověsit vrchní skříňky. Moc nechápu, jak se mi to povedlo, ale slouží.

Vizitka:

  • Narodila se 19. prosince 1977 v Praze.
  • V 5 letech začala zpívat ve sboru Bambini di Praga.
  • Vystudovala pražskou Konzervatoř J. Ježka, obor zpěv a muzikál.
  • Účinkovala například v muzikálech Evita, Hair, Kleopatra, Angelika, Dracula, Tři mušketýři apod.
  • Nyní ji můžete vidět v roli Karolíny z Dubna v muzikálu Casanova, který uvádí pražské Divadlo Broadway.
  • Už třináct let pravidelně vystupuje v divadlech po celé republice v titulní roli představení Edith Piaf, při němž zpívá francouzské šansony.
  • Je svobodná, s přítelem – hercem Jiřím Hánou – má ročního syna Oskara.

Foto: archiv Radky Fišarové a Divadla Broadway