Nedávno jste si koupili s herečkou Míšou Doubravovou stavební parcelu? Jak dlouho jste ji vybírali?

Najít v Praze vhodný pozemek bylo velice těžké. Spíše nejsou, a když jsou, tak pekelně drahé. Proto jsme museli pátrat v okolí. Měli jsme několik kritérií, aby pozemek nebyl v záplavové oblasti, byl co nejblíže centru, ale aby nás cestou nezdržovaly zácpy. Po měsíci intenzivního hledání, kdy jsme viděli skoro stovku inzerátů, jsme našli pozemek přes 600 m² v Úvalech a za hezkou cenu.

Už máte vybranou firmu, která vám domek postaví? Kdo stavbu navrhl?

Firmu už máme vybranou. Vybírali jsme si ze vzorových srubů, ale dostali jsme nabídku si to uvnitř zařídit po svém. Chopil jsem se toho, a jelikož jsem Vodnář, vzdušné znamení, mám rád hodně vzduchu a prostoru. Skrz chodbu jsem navrhl prostornou kuchyni spojenou s obývacím pokojem, kde bude volný prostor až ke střeše. Stěny domu budou co nejvíce prosklené, nahoře jsem naplánoval prosklenou galerii s klavírem, Míša si přála velkou šatnu po vzoru Carrie ze Sexu ve městě, což je její oblíbený seriál.

Nechal jste si své plány schválit nějakým odborníkem?

Stavbyvedoucí firmy mi návrhy zkontroloval a doplnil drobnosti, aby měla stavba strukturu a měla pevný základ. Ještě to nechá doladit architektem.

ČTĚTE TAKÉ:

Máte nějaký stavební dozor?

Budeme tam jezdit sami a pomůžou nám Míši příbuzní.

Nebáli jste se uvázat na hypotéku?

Báli a bojíme se stále. Teď je ale nejnižší úroková sazba, takže se hypotéka vyplatí. Jsme mladí, díky čemuž jsme měli větší šanci ji získat. Starší kolega z divadla ji například nedostal. Jako umělci to máme těžší, protože nemáme stálý příjem. Naštěstí jsme měli vloni hodně práce, takže jsme mohli peníze přiznat a zaplatit zdravotní a sociální, což nám také pro schválení hypotéky pomohlo. Kdyby se náhodou přihodilo, že bychom se rozešli, tak se dá hypotéka i domek prodat. Bylo by to nepříjemné, nechceme s tím kalkulovat, ale stát se může všechno.

Už přemýšlíte, co budete pěstovat na zahrádce?

Určitě dvě jabloně, abych si mezi ně mohl natáhnout houpací síť. Míša zbožňuje čerstvé bylinky, protože z nich ráda vaří. Sní o velké bylinkové zahrádce.

Trpíte celiakií a není jednoduché pro vás vařit…

Jenže Míša gastronomii miluje, velice ráda se dívá na Jamieho Olivera a inspiruje se. Podle ní láska prochází žaludkem, a tak mi podstrojuje. Naučila se vařit bez lepku a jídla chystá rychle, zdravě a hlavně velmi chutně. Používá balsamica, různé druhy olejů a připravuje z nich výborné dipy. Když vaří, je to rozmanitost vynikajících chutí. Ale jsem rád, když mi nechá v kuchyni také prostor.

Co si zvládnete uvařit sám?

Skoro všechno, protože vaření mě také velmi baví. Inspiruji se na internetu, nebo zkouším pokus, omyl. Rád vařím z toho, co dům dá. Miluju zdravou výživu, takže si rád dělám třeba jáhly na milion způsobů, nebo různé druhy ryb, polévkové krémy... Dříve jsem rád pekl, než mi přišli na celiakii. Pekl jsem štrúdly, bábovky nebo koláče.

Když se doma něco rozbije, kdo to opraví?

Já, od toho jsou muži.

Nemáte s tím problém? Jste manuálně zručný?

To nevím, ale snažím se o to. Manuální práce mi nedělají potíže. Navíc je to příjemný relax, člověk si u toho mentálně odpočine.

Plánujete, že byste si v domečku něco postavil sám?

Když bude čas, určitě. Plánuji zahradní domeček s grilem a nějakou venkovní kuchyní, kde by mohla Míša vařit. Také si jednou pořídíme bazén, až budou peníze.

Vizitka:

  • Narodil se ve znamení Vodnáře 7. února 1988 ve Vrchlabí.
  • Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, obor muzikálové herectví.
  • Hraje v seriálu Doktoři z Počátků.
  • Účinkoval v muzikálech Mona Lisa v Divadle Broadway, v Lucrezia Borgia v Divadle Hybernia, v Osmém světadílu, Pomádě a teď v muzikálu Mauglí v Divadle Kalich. Také ho můžete vidět v muzikálu Rent v Divadle Na Prádle.
  • Chová psa Akorda, což je míšenec ovčáka s jezevčíkem.
  • Je skromný.

Foto: TV Nova a Divadlo Kalich