Kolik bytů jste navštívila, než jste si vybrala?

Měla jsem velké štěstí, jelikož jsem se nastěhovala hned do prvního, který se mi na internetu líbil. Před ním jsem si přečetla jen dva inzeráty.

Bylo zapotřebí nějakých úprav, než jste se mohla nastěhovat?

Navzdory tomu, že je to byt ve starém domě, tak byl nově zrekonstruovaný a žádných úprav nebylo třeba. Stačilo jen nastěhovat nábytek a pořídit sprchovou tyč.

V jakém stylu jste si byt zařídila?

Ráda míchám moderní kousky se staršími. Třeba takový náš rodinný poklad je jídelní stůl, který se u nás v rodině dědí z generace na generaci. Mám ho doma v kompozici s moderními plastovými zelenými a průhlednými židlemi.

ČTĚTE TAKÉ:

Na co jste ve vašem bytě nejvíce pyšná?

Na již zmíněný stůl se židlemi, ale také celkově na výběr bytu a jak ho máme zařízený. Libí se mi jeho vysoké stropy a stará okna.

Chystáte si ještě něco pořídit do bytu v nejbližší době?

Jelikož je byt vcelku malý a máme tam oba s přítelem veškeré své věci, už zde ani není místo pro nic dalšího. Nyní jsme uprostřed jarní čistky, a díky tomu jsem několik svých starších kousků oblečení dala do bazaru. Třeba v pracovně máme několikery lyže, snowboardy a kola, takže se pomalu nemáme kam hnout. Potřebovali bychom sklep.

Jak máte s přítelem rozdělené domácí práce?

Nemáme. Jedině venčení psů. Já chodím ráno a přes den a přítel večer. Pak ještě přes týden vstávám k dceři, protože přítel se potřebuje vyspat na operace, ale o víkendu si Marušku vezme a nechá mě vyspat, což je hrozně fajn. Navíc pořád vaří, k tomu mě nepustí.

Pěstujete nějaké kytičky?

Bohužel nemám zahradu, což mě jako typicky zahradní ženu velice trápí. Ovšem když jsem bydlela na vesnici v Německu, kde jsem měla skleník, pěstovala jsem rajčata a spoustu další zeleniny. Mimochodem na pěstování rajčat jsem expert.

Vyrobila jste si do bytu něco sama?

Vyrábím stále něco, i když už ne tak jako dříve. To když jsme jednou se svým prvním manželem našli tuláckého psa na ostrově Korsika a propašovali ho k nám zpět do Německa, tak jsme mu pak na zahradě společně postavili kotec. Uvnitř jsme mu sestavili boudu a i dveře jsme mu vyrobili sami. To snad bylo moje největší dílo.

Přemýšlíte, že se do budoucna ještě přestěhujete?

Stěhovat se budeme, ale jestli do domku za Prahou, nebo si jenom někde koupíme chatu, to ještě jisté není. Já ale minimálně chatu ve svém životě potřebuji, protože jako malá jsem všechny volné chvíle trávila právě tam, a teď mi to chybí. Navíc si myslím, že by to bylo dobré i pro naše děti.

Vizitka:

  • Narodila se v Praze 13. dubna 1974.
  • Vystudovala ekonomickou střední školu zahraniční obchod.
  • Působí v německé hudební skupině Die Happy, s níž bude v říjnu hrát v Praze v rámci akustického turné.
  • Je porotkyní v soutěžní show Hlas Česko Slovenska.

Foto: archiv TV Nova a ROGZ