Jako kluk z paneláku jste se s rodinou přestěhoval před několika lety do novostavby se zahradou. Už jste si zvykl na práce kolem domu? Co jste naposledy dělal?

Naposledy jsem zjišťoval, proč nám nejde internet. 600 metrů od naší vesnice byl přerušený kabel. Tím chci jen dokumentovat, že organizačně zvládnu prakticky cokoliv, ale kutil Tim ze mě asi nikdy nebude. Naštěstí je dům ještě stále relativně nový a není potřeba řešit nějaké velké problémy. A pokud ano, opět se ve mně probudí vystudovaný filmový, v tomto případě řemeslnický producent.

Navrhli jste si s přítelkyní dům sami, anebo vám někdo pomáhal?

Byl to vždycky můj sen bydlet v patrovém domě se zahradou. V tomto případě už dům stál a my jsme si mohli upravit a domyslet pouze interiér. Také jsme společně s kamarádem řešili terasu a prostory kolem domu. Je fajn, že hned přes zahradu si koupil dům můj velký kamarád a kolega Petr Svěcený, takže jsme při výběru všech možných věcí úzce spolupracovali. O to to bylo rychlejší a jednodušší.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

A se zařízením domácnosti vám také někdo pomáhal?

To už byla čistě moje práce. Měl jsem představu, kterou jsem se snažil při koupi nábytku naplnit. Moc se mi líbí čistý prostor, a tak jsem chtěl počet kusů nábytku, židlí a ostatních věcí minimalizovat. Nicméně muž míní a partnerka a posléze také dcera mění.

Na co jste ve svém domě nejvíce pyšný?

Líbí se mi venkovní terasa i se střešní konstrukcí. Zvolili jsme exotické tmavě hnědé dřevo a ratanový zahradní nábytek. Vypadá pořád hezky.

Je něco, co jste vyrobil v domě sám?

Téhle otázky jsem se trochu obával. No dobře, přiznávám se. Nejsem žádný kutil a nebaví mě to. Takže, když pominu to, že jsem složil nakoupený nábytek, skříně a pohovku, tak jsem alespoň třeba vymyslel obrazy, které nám visí po celém domě. Jsou to fotografie slavných lidí z celého světa v různých kuriózních situacích. Měl jsem štěstí, že jsem je vůbec získal. Myslím, že vypadají dobře.

Jaké barvy a materiály u vás doma převažují a proč?

Jsme optimistická domácnost, takže převážně světlé barvy. V pokojích je světlé dřevo, hodně bílé a červená. Koupelny jsou z barev světle šedivá, oranžová a bledě modrá.

Hodláte si ještě něco pořídit nebo změnit?

Nedávno jsme oslavili roční narozeniny naší dcery Elišky, a tak teď plánujeme přestavbu jednoho pokoje pro hosty na dětský pokojíček. Docela se na to těším. Představa už je v hlavě. Hlavně, aby se to Elišce líbilo.

Máte doma nějakou sbírku?

No jéje. Asi jsem měl dělat profesi vetešníka. Snažím se to minimalizovat, ale pravdou je, že vlastně celý život něco sbírám. Počínaje obaly od žvýkaček přes samolepky, známky, víčka od piva až po staré fotoaparáty a teď hlavně filmové soundtracky a náramkové hodinky. Pokud se dožiji důchodového věku, budu mít o zábavu postaráno.

Jak máte s přítelkyní rozdělené domácí práce?

I přes můj vztah ke kutilství, který se možná věkem ještě změní, jsem velmi pořádný jedinec. To znamená, že po sobě nezanechávám nepořádek. Když něco sním, hned umyji nádobí nebo ho vložím do myčky. Špinavé oblečení házím do koše na prádlo a ne na pohovku či do skříně a takhle bych mohl pokračovat hodiny. Občas luxuji a svoji přítelkyni při domácích pracích mentálně povzbuzuji.

Kdo vám pomáhá s péčí o zahradu? Musel jste si nastudovat nějaké příručky, jak co pěstovat, nebo zkoušíte pokus, omyl?

Abych byl upřímný, tak práci na zahradě přenechávám raději odborníkům. Využil jsem nabídky rodinné firmy, která má sídlo kousek od nás, a jsem naprosto spokojený. Tu a tam sbírám popadané listí a také houby, které se někdy na zahradě objeví. To je má hlavní parketa. Ovoce a zeleninu nepěstujeme, snažíme se pěstovat především dobrou náladu.

Vizitka

  • Narodil se 13. března 1975 v Ostravě.
  • Vystudoval produkci na pražské FAMU.
  • Moderoval nebo účinkoval v pořadech Branky, body, vteřiny, Neuvěřitelný svět rekordů a kuriozit, Duety... když hvězdy zpívají, Devatero řemesel, Výletníci.
  • Už sedmkrát moderoval Olympijské studio.

Foto: archiv Vojtěcha Bernatského a ČT, titulní foto: Fotobanka ČTK