Reginald Kenneth Dwight už možná v této době uvažoval, že si změní své jméno na zapamatovatelnější. A tak se v roce 1972 úředně zrodil Elton John. Za čtyřicet let své kariéry se zapsal do povědomí svých fanoušků jako vynikající anglický hudební skladatel, textař, klavírista a zpěvák i producent, který získal od anglické královny nejen šlechtický titul, ale také má svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy a voskovou figurínu v londýnské sbírce Madame Tussaud.

Na počátku letošního března zakoupil se svým partnerem Davidem Furnishem pro sebe i ročního syna Zacharyho již zmiňovaný kompletně zrestaurovaný dům za 7,7 milionů dolarů. Na ploše 390 m² najdeme 4 ložnice, 5 koupelen, 2 apartmány, posilovnu, několik šaten, lázně a bazén s terasou. Součástí vily ve stylu bungalovu v zajímavém obloukovém tvaru je i bydlení pro služebnictvo.

Zvenku jde o nenápadnou jednopodlažní stavbu s plochou střechou v bílém hávu rozprostřenou na perfektně udržovaném anglickém trávníku s modrým okem venkovního bazénu u terasy. Ratanový zahradní nábytek vybízí k příjemnému lenošení v zahradě, a přitom na dosah všech moderních vymožeností pohodlně uspořádaného domu.

Elegantního vzhledu dosahuje stavba nejen zvenčí čistými liniemi a určitou jednoduchou proporcionalitou, ale i vnitřní uspořádání budovy je zajímavé.

Celý dům má podobu jakéhosi labyrintu. Většina místností netvoří uzavřené prostory, ale odděleny jsou jen jakýmisi polostěnami, takže zde nenajdeme dveře, a jednotlivé části jsou lehce prostupné a nabízejí zajímavé průhledy. Podlahy v celém domě jsou z běleného dubu a celé stěny směřující do zahrady prosklené. V kuchyni najdeme dokonce stropní osvětlení nad pracovní deskou. Zařízení je v moderním stylu celé v bílé barvě – nábytkem a stěnami počínaje až po koberce, zařízení koupelen či krb. S bílou pak kontrastuje několik odstínů hnědé v detailech, jako jsou pohovka, koberec v jedné z odpočinkových zón, jídelní stůl či odkladné stolky. Některé nábytkové prvky pak evokují venkovský styl konce 19. století.

Foto: www.isifa.com