Textilie mají v interiéru velkou moc. S jejich pomocí můžete své bydlení zařídit přesně tak, jak chcete. Hodí se jak do neutrálního minimalistického stylu, tak i do útulného hygge bydlení. V neposlední řadě však mohou z vašeho domova udělat romantickou pohádku.

Romantické prvky letos hrají prim

Letošním trendem jsou romantické prvky, jako jsou tkané žakárové polštáře, tvary bonbonů, buklé dekorace, ale i polštáře s plastickými motivy. Prim zde hraje barevná paleta, kde najdete okrovou, bordó, ale i pudrově růžovou. A to vše na podkladu bílých a krémových odstínů.

Zatímco v dřívějších letech byly trendy moderní tvary a barvy, nyní je romantismus zpátky ve hře. V interiéru mohou vypadat skvěle nejen květinové a botanické potisky, ale také volánky, samet či výšivky. Zkrátka pohádka se vším všudy.

Nezapomínejte na dřevěný nábytek

Romantický styl si rozumí spíše s dřevěným nábytkem než s modernou. Kvalitní masivní nábytek s patinou bude vypadat nejlépe. Skvěle budou vypadat nejen komody s ruční malbou, ale také vyřezávané židle, čalouněné postele nebo bohatý křišťálový lustr. Poohlédnout se můžete nejen v běžných obchodech, ale také v bazarech, aukcích nebo starožitnictvích.

Nebojte se lesku

Kovové odlesky – zejména ve zlaté nebo rosegold barvě – k tomuto stylu bydlení patří. Zrcadla, svícny, ale i zlaté příbory mohou vypadat skvěle. Záleží jen na vás a vašem vkusu.

Zdroj: Westwing