Za vícepatrové byty se platí často horentní sumy. Ty byty jsou totiž designově čisté, efektní, plné slunce a světla z velkých oken. Říká se jim lofty. Když jsou dvoupatrové, označují se slovem duplex. Když jsou tři patra, je to logicky triplex. Jak se žije v tomhle třípatrovém bytu? No, majitelé si musí dobře rozmyslet, než jdou z kuchyně do postele, jestli něco nezapomněli na jídelním stole.

Majitelé bytu už jsou ale s překonáváním pater sžiti. Vlastní ho už docela dlouho a jen potřebovali, aby byt splňoval potřeby pro jejich rodinu, kde už děti přece jen o velký kus povyrostly. Projekt dostali za úkol lidé ze studia Square Feet Architects. Majitelé a architekti se už znali. Vždyť to byli právě oni, kdo stál v devadesátých letech za první úpravou bytu, přestavěného z tovární budovy.

Byt získal na otevřenosti. Ztratil některé dělicí příčky, takže hlavní prostor v nejnižším patře je zcela propojený. Jde o velkou jídelnu, kuchyni a obývací pokoj, který je velmi vzdušný, protože jeho strop je až ve druhém patře. Výhled je na londýnský park Islington Green a také na příjemně upravenou malou zahrádku.

Druhé patro obsahuje dvě ložnice a dvě koupelny, prádelnu, knihovnu a galerii. V nejvyšším patře pak je apartmá majitelů s velkou terasou s fascinujícím výhledem na Londýn.

Zdroj: Square Feet Architects