Tulipány patří již delší dobu mezi nejoblíbenější jarní květiny především díky jejich rozmanitosti a nádherným barvám. Jak tedy cibule tulipánů správně sázet, abyste se z nich mohli na jaře co nejvíce těšit?

Cibulky tulipánů je dobré sázet do dobře odvodněné půdy. Mají rády slunce, ale pokud budou několik hodin ve stínu, určitě jim to neublíží. Cibulkám tulipánů svědčí, když je zasadíte do chladnější půdy. Pokud je půda příliš teplá, začnou v ní brzy zahnívat. Ideální teplota půdy pro výsadbu tulipánů je ±5-15 °C.

Sázet cibulky můžete dokonce i v listopadu nebo v prosinci, dokud ještě půda není promrzlá a nemrzne, a to z toho důvodu, že než udeří mrazy, musí cibulky dobře zakořenit, aby zimu přežily.

Obecně platí, že cibulky by se měly sázet do hloubky, která je třikrát větší než jejich výška. Například tedy cibuli o výšce 5 cm byste měli zasadit do hloubky minimálně 15 cm. Co se týká vzdálenosti mezi cibulemi, tu si můžete zvolit sami, ale neměli byste zapomínat na to, že i pro své kořeny potřebují určitý prostor – v případě tulipánů je to cca 15 cm.

Patříte mezi skutečné milovníky tulipánů a rádi byste vyzkoušeli jejich ne příliš tradiční odrůdy? Přinášíme vám několik tipů. Vyzkoušejte třeba plnokvěté tulipány. Náramně se na vaší zahradě budou vyjímat plnokvěté tulipány ‘Exquisit’ či plnokvěté tulipány 'Violet Pranaa'.

I mezi známějšími papouškovitými tulipány najdete nádherné odrůdy. Zkuste si vysadit třeba papouškovité tulipány 'Estella Rijnveld' nebo papouškovité tulipány 'Blue Parrot' .

Tulipány „krasavce“ najdete i mezi třásnitými tulipány. Vaši zahradu na jaře určitě oživí a rozzáří třásnitý tulipán 'Barbados' či třásnitý tulipán 'Bastia'.

Tyto i další odrůdy tulipánů si můžete objednat v klidu z domova v e-shopu společnosti BAKKER.COM. Společnost BAKKER.COM je největší zásilkový obchod pro zahrádkáře a zahradnictví v Evropě. Sídlí v nejúrodnější části Nizozemska, jež je proslulá především svými cibulovinami. Dodává svým zákazníkům ty nejkvalitnější výpěstky nizozemských farmářů.