Interiéry, ve kterých převládá tato barevná kombinace, působí vznešeně a také trochu tajemně. Mohou navodit pocit, jako byste se ocitli na černobílé fotografii. Aby dokonalost těchto barev vynikla a nestaly se příliš jednotvárné a těžké, je vhodné místnost doplnit dalšími barvami, nejlépe výraznými, které interiér oživí a dodají mu svěžest.

Proč jsou tyto barvy tak skvělé?

Černá a bílá jsou klasické protiklady, jsou kontrastní, ale přesto dokážou vytvořit dokonalý soulad jako jing a jang. Zkrátka patří k sobě jako dva magnety. Jejich další obrovskou výhodou je jejich neutralita, takže se skvěle snesou s dalšími barvami.

Bílá je barvou, která odráží světlo, projasňuje a provzdušňuje prostory a podtrhuje tvary předmětů umístěných v pokoji. Černá barva je výrazná, vyzdvihne jas a pestrost dalších barev a případných vzorů.

Černo-bílá kombinace se hodí do jakékoli místnosti, zejména však vynikne v kuchyni, koupelně nebo obývacím pokoji. Pokud ji hodláte využít i v ložnici, dbejte na to, zda se vy i váš partner v této kombinaci cítíte dobře, protože například příliš temná místnost může na někoho působit až depresivně. Naopak bílý pokoj s akcenty černé v doplňcích působí velmi svěže a vzdušně.

Skvělé je kombinovat například světlou postel nebo pohovku s černými polštáři, křesly, nočními stolky nebo konferenčním stolkem, dveře od skříní zvolit v barevné kombinaci nebo podlahu například v šachovnicovém vzoru.

Krásně a velmi přirozeně působí trojkombinace černá – bílá – motiv dřeva, který interiéru dodá dimenzi přírodního materiálu a pro některé lidi je zároveň prostředkem, jak „zateplit“ prostor, který je krásný, ale může působit pocitově chladně.

Nebojte se kombinovat barvy a odstíny!

Černo-bílý interiér je sice velmi elegantní a krásný, nicméně na někoho může působit chladně, nudně či jednotvárně. Abyste se tomuto vyhnuli, přidejte do interiéru alespoň třetí výraznou barvu, která dvěma prvně jmenovaným vytvoří barevný protipól. Skvěle působí žlutá, oranžová, červená, ale také světle hnědá či zelená. Všechny tyto barvy jsou teplé, přírodní a velmi příjemné. Zkrátka vaší fantazii se meze nekladou.