Zatímco minulá léta se nesla v duchu přírodních barev, které se ladily tón v tónu, v letošním roce si přijdou na své také výraznější barvy. A to nejen barva roku 2023, o které jsme již psali. Ale také dokonalá kombinace černé a bílé barvy.

Zdroj: Youtube

Jen zkuste místy jasně bílou vyměnit za krémovější smetanovou. A některá černá místa za tmavě šedou. Výsledkem bude nejen elegantní, ale také útulný interiér.

Černá a bílá? Nebo šedá a krémová?

Jak jsme již řekli, kombinace černé a bílé v interiéru vypadá skvěle. Když k tomu ale přidáte také kombinaci krémové s tmavě šedou, bude prostor působit ještě příjemněji. Zatímco základ interiéru může tvořit právě krémová s bílou a šedou, černá může být příjemným akcentem. A to nejen v podobě osvětlení, ale také doplňků, dekorací či nábytku.

Zkuste černou barvu využít na různých materiálech s různými povrchy – na kovu se bude krásně lesknout, u keramiky bude matná. A v různých strukturách ji lze mít na textiliích.

Je to na vás moc?

Pokud je pro vás černobílý interiér příliš extravagantní a výrazný, můžete se jím jen inspirovat. Zkuste pracovat s detaily – u textilních doplňků (přehozy, polštáře či závěsy), dekorativních váz, rámů nebo třeba ve formě koše na deky, svícnů, luceren či jiných drobností.

Černá a bílá barva si skvěle rozumí nejen s minimalistickým, ale také skandinávským či boho bydlením (zde však buďte střídmější).

Zdroj: ireceptar.cz, moebelix.cz