Chata s bazénem, finskou saunou, posilovnou, domácím kinem a vinárnou slouží k rekreaci rodiny majitelů a nachází se v ní i pět pokojů apartmánového typu, které je možno si pronajmout.

Zadáním investora bylo vytvořit jednoduchý, nadčasový a účelný interiér.

Masivní dřevostavba na zděném 1. PP je postavena ze smrkových CLT panelů. Nosný systém stěny je tvořen v celé ploše dřevěným materiálem, který je vždy z jedné strany pohledový. Stropní trámy a podhledy jsou také z masivního smrkového dřeva. Z toho vychází celkový koncept interiéru. Nepohledové stěny jsou obloženy smrkovou biodeskou a z biodesky je vyrobena také většina nábytku, který je z 95 % atypický, a dveře v obou nadzemních podlažích. Při řezání panelů vzniklo množství velkých zbytků, které byly využity pro výrobu lavic, barové desky, jídelního stolu a zábradlí.

Převažující dřevo je doplněno neutrální šedou (dlažby a obklady, dveře v 1. PP, kuchyně, sedací souprava, koberce), černou (konstrukce schodů, kovové podnože stolů a lavic, svítidla, vypínače a zásuvky) a bílou barvou (kuchyně v hlavním obytném prostoru, zařizovací předměty) s barevnými akcenty žluté v apartmánech, červené v dívčím a modré v chlapeckém pokoji.

Kuchyně v hlavním obytném prostoru je bíle lakovaná s antracitovou pracovní deskou z vysokotlakého laminátu v tloušťce 10 mm. Ze stejného materiálu je i nika v nábytku ve vinárně vyrobeném opět ze smrkové biodesky.

Kuchyně v apartmánech mají dvířka z vysokotlakého laminátu v matném provedení s nano úpravou proti ušpinění, který je ve světlejším odstínu použit také na dveřích v 1. PP.

  • Autor interiéru: MAG DESIGN / Magda Stolková
  • Foto: Interiér roku

INTERIÉR ROKU

Do dalšího ročníku soutěže se mohou hlásit architekti a designéři z České republiky a Slovenska. Vítězové budou vyhlášeni 2. 4. 2019 na kongresu Living Forum v pražském Centru současného umění DOX. Jeho tématem je tentokrát „Luxus a budoucnost versus štěstí“. Mediálním partnerem Interiéru roku je Dům a zahrada.

http://www.interierroku.cz/