Japonské a čínské saláty mají trochu netypickou chuť. Rostou rychle a můžete je vypěstovat i doma v květináči. I na malém prostoru vám dopřejí mnoho listů. Některé jsou navíc léčivé.

Japonské saláty

Jsou malé, ale velmi chutné a výživné. Patří mezi ně například mizuna, tatsoi nebo komatsuna. Tyto saláty jsou bohaté na vitaminy a minerální látky, takže jsou skvělou volbou pro zdravou stravu. Tatsoi mají listy ve tvaru lžíce a jsou velmi aromatické. Jíst je můžete dušené i čerstvé. Dekorativní je mizuna, kterou můžete sklízet už 3 týdny po výsevu. Komatsuna je přezdívaná čínskou hořčicí a její listy mají výraznou, pikantní chuť.

Čínské saláty jsou také velmi chutné a snadno se pěstují

Patří mezi ně například pak choi a bok choy. Tyto saláty jsou bohaté na vlákninu a vitaminy. Již zmíněný pak choi je čínské zelí s jemnou nasládlou chutí. Vysévat jej můžete na jaře i na podzim.

Pěstování japonských a čínských salátů je velmi jednoduché

Obecně stačí vysadit je na slunná místa s dobře odvodněnou půdou a pravidelně je zalévat. Je také důležité je dvakrát za měsíc hnojit kvalitním hnojivem pro saláty. S trochou péče vaše japonské a čínské saláty porostou po celé léto a vy si budete jejich chutných listů užívat měsíce.

Zdroj: semenaonline.cz, Zahradajezek.cz