Internet zaplavují dnes a denně stovky a tisíce návodů, jak dělat všechno lépe: starat se o svoji duši, jíst kvalitněji, lépe spát. Zcela samostatnou kategorií jsou různé instruktážní texty a videa o tom, jak správně cvičit. Populárním se v poslední době stal doktor Rowe.

V jednom z nejnovějších videí vám doktor Rowe poradí, jak se zbavit bolesti zad:

https://www.youtube.com/watch?v=jyu2hq3gbps

Doktor, kterého sledují miliony lidí

Youtubový kanál „Doktora Rowea“ sleduje přes 2,5 milionu lidí. Americký chiropraktik vlastnící ordinaci v Michiganu vydal za sedm let, co na YouTube působí, již více než šest set videí. V nich se zaměřuje na cvičení, protahování a rozpohybování snad všech částí těla, které se často potýkají s bolestmi

Od bolesti zad přes migrény až po protahování

Doktor Rowe se dle svých slov chce s diváky podělit o ty nejlepší tipy a rady, jak rychle a efektivně uvolnit bolest zejména v oblasti zad a krku. Aktuálně má na svém kanálu dvacet tematicky zaměřených sérií videí na odstraňování bolesti krku, spodní části zad, ramen nebo loktů. Dále se věnuje posilování svalů, cvikům proti zmírnění migrén a bolestí hlavy nebo běžnému cvičení a protahování.

Za pár minut máte odcvičeno

Většina doktorových videí má od pěti do deseti minut. Za poměrně krátkou dobu dostanete od Rowea odborný, ale srozumitelný výklad a poté názornou ukázku toho, jak dělat které cviky. S doktorem tak můžete cvičit na zemi, na gymnastickém míči, s různým náčiním nebo i venku. Navíc si můžete při poslechu youtubera-doktora procvičit angličtinu. A pokud nechytíte každé slovíčko, nic se neděje, videa má často proložena různými obrázky a infografikami, takže všemu lépe porozumíte.

Pokud vás tak trápí bolest některé části těla, můžete zkusit cvičení s americkým doktorem, kterého si oblíbili lidé po celém světě.

Zdroje: youtube.com/@DrRowe