Každý, kdo má doma psa nebo kočku, to zná. Vysávání je na denním pořádku, ale i přesto se po pár minutách objeví další chlupy po celém bytě. A lepí se na oblečení, kde jsou mnohdy dokonale zapíchnuté. Jaké prostředky tedy použít, abyste se jich zbavili?

1. Lepicí válečky

Vybavte se lepicími válečky, které mají odtrhávací papírovou vrstvu. Válečkem jednoduše přejedete oblečení a je po problému. Další možností jsou speciální kartáče. Pokud lepicí váleček nemáte zrovna při ruce, vyzkoušejte obyčejnou lepicí pásku. Omotejte si ji kolem ruky lepivou stranou ven a přejeďte oblečení.

2. Speciální prací program

Chlupy zapíchnuté hluboko v oblečení můžete odstranit pomocí speciálního pracího programu, který je na tento problém připravený. Využívá se při něm větší množství vody, předpírka a několikanásobné máchání. Ocení ho zejména majitelé jezevčíků, labradorů nebo třeba bíglů.

3. Houbička na nádobí

Další super vychytávkou je houbička na nádobí nebo natáčka se suchým zipem. Stačí jednu z těchto věcí vhodit s prádlem do pračky a máte vyhráno. Zachytí se na ně takřka veškeré chlupy, vlasy a další vlákna.

Zdroj: Youtube

4. Sušička

Co nevyřeší pračka, dodělá sušička. Proudění vzduchu odstraní zvířecí chlupy z každého kusu bytového textilu. Dokonce se říká, že je tento způsob jeden z nejúčinnějších.

5. Rukavice na čalouněný nábytek

Předejít chlupům na oblečení můžete i tím, že je odstraníte z nábytku, který často používáte a chlupy se tam vyskytují. Navlhčete gumovou úklidovou rukavici a přejeďte jí po koberci nebo po čalouněném nábytku – rukavice pochytá všechny chlupy.

Skvěle fungují také antistatické rukavice, které sice vypadají na první pohled úplně obyčejně, ale hravě si poradí se středně dlouhými a dlouhými chlupy. Lepkavá vrstva totiž produkuje elektrostatický náboj, který chlupy posbírá.

Zdroj: ireceptar.cz, bydleni.magazinplus.cz