Body na dlaních a chodidlech jsou propojeny s orgány ve vašem těle. Pokud chodíte bosky, stimulujete tyto body a zlepšujete činnost vnitřních orgánů.

Dle čínské nebo indické tradice máme v těle vitální energii „Chi“ nebo „Pránu“. Ta proudí podobným systémem, jako je krevní oběh. Když proudí správně, vše v těle funguje, jak má. Ucpané dráhy způsobí, že orgány onemocní. Bosou chůzí udržujete tyto dráhy ve zdraví.

Chůze naboso – jak na ni

Začněte s pěti minutami denně v trávě, pokud vaše noha není zvyklá. I to vám pravděpodobně dá zabrat. Postupně čas zvyšujte a uvidíte, že za pár týdnů si už budete užívat dlouhé procházky bez bot. Když už se cítíte dobře v trávě, můžete začít chodit i po jemném štěrku, kamíncích a tak dále.

Přínosy jsou skvělé. Chůze bosky vám může pomoci s infekcemi nosu, horních cest dýchacích, uvolnit napětí, řeší potíže s trávením, nedostatkem energie, záněty, problémy se srdcem a tak dále.

Z nějakého důvodu opravdu nemůžete chodit naboso? Pak vyzkoušejte akupresurní masáž. Vyhledejte odborníky, kteří bosou chůzi dokáží nahradit správnými masážními technikami.

Zdroj: alternativnimagazin.cz