Jediné, co prostor postrádá, je kusový koberec před pohovkou, který by sezení pocitově zateplil, změkčil výraz hladké betonové stěrky a v neposlední řadě vylepšil akustiku.

1. Jako polštáře

Polštářky z hověziny jsou jasně čitelnou pozvánkou pro dekorační kůži namísto koberce. Jejich materiál se efektně vizuálně propojí a opakováním získá na síle a přesvědčivosti. Barevnost koberce může tóny polštářů zopakovat nebo s nimi jít do kontrastu a navázat barevně na tmavé podnoží pohovky nebo jídelního stolu v pozadí. Cenově nejdostupnější hovězina na trhu je kůže Koldby, kterou prodává IKEA (cena 3 490 Kč).

ČTĚTE TAKÉ:

Dražší a kvalitnější hovězinu prodává studio specializované na dekorační kůže - A15, s. r. o. (cena od 5 790 Kč).

2. Výrazná struktura

Interiér pojatý střídmě, v neutrálních barvách a s výjimkou polštářů bez vzorů výborně doplní koberec s výraznou, hrubší strukturou. Levnější verzi tzv. shaggy koberce s efektně vysokým vlasem (23 mm) opět nabízí Ikea - polypropylenový koberec Ådum je příjemně měkký na dotek a v rozměru 170 x 240 cm stojí 2 490 Kč.

Dražší vlněné koberce s nepřehlédnutelnou strukturou má ve své nabídce firma Carpet design. Smetanový koberec Cross nijak nenaruší stávající barevnost, pouze zjemní celkový výraz interiéru. Cena je 36 710 Kč (nebo 11 760 Kč/m²). Koberce Gravel v elegantních hnědých odstínech spontánně přitáhnou pozornost k sezení, a zdůrazní tak význam relaxační části pokoje. Cena 30 130 Kč (nebo 10 940 Kč/m²).

3. Decentní vzor

Poslední skupina koberců od firmy Carpet design oživuje interiér jemným vzorem v decentních tónech, které citlivě navazují a dále rozvíjejí zvolené barevné schéma.