Chladný interiér v ryze neutrálních barvách působí neosobně a připomíná spíše dokonale vybavenou vzorkovnu v obchodě s nábytkem nežli ústřední prostor rodinného domu.

Koberec

Interiér bez bytového textilu působí chladně a díky absenci barev téměř antisepticky, navíc tmavý stolek se na tmavé podlaze ztrácí. Výraznou pomoc mu nabízí koberec z hověziny, který svým nepravidelným vzorem vnese do přísné šachovnice spár trochu vzruchu. Červený vlněný koberec s tradičními vzory zateplí jídelní kout a dodá posmutnělé černo-bílé kombinaci výrazný barevný prvek.

Polštářky

Zářivě čistá a oslnivě elegantní sedací souprava z bílé kůže vzbuzuje nejistotu, zdali je vůbec dovoleno na ni usednout. Tyto pochybnosti by dokázaly rozptýlit polštářky, které by uvedly její nedotknutelnost na pravou míru a dodaly její užitečnosti více důvěryhodnosti. Koberec z hověziny skvěle doplní polštářek ve stejném dezénu, zatímco barevný akcent zajistí polštářek z červeného sametu.

Křeslo

Výrazně barevné křeslo efektně chladný relaxační kout oživí a současně rozšíří stávající funkce využití o možnost samostatného klidného posezení při čtení knihy apod. Zvolený potah patří v nastaveném neutrálním konceptu mezi nejpůsobivější a posmutnělý interiér intenzivně prohřeje a rozveselí nádhernou jasnou červení.

Svítidla

Interiér s kompletně zabudovanými svítidly je sice prostorově čistý a elegantní, ale zbytečně si odpírá vzrušení, které do něj mohou přinést solitérní svítidla zajímavých tvarů nebo barev. Strohý pravoúhlý půdorys a přísně ortogonální (pravoúhlé) tvary vybavení by příjemně zjemnil kruhový širm svítidla, opakující na stropě tvar konferenčního stolku. Efekt umocní výrazná sytá a hřejivě žlutá. Také stojací lampy se stále častěji oblékají do odvážných barev…

Obrazy

Obrazy interiér zdobí, dodávají mu oduševnělý výraz a osobitost. Jejich motiv a barevnost je ovšem klíčová. Kromě toho, že musí svou barevností, náladou nebo motivem oslovit, měly by zajímavě doplnit styl a barevnost interiéru, jehož se stanou součástí. Ideální je, když v sobě spojují barvy, které jsou již v interiéru použité.

www.haroldova.cz