1. Vzor tón v tónu

Hnědé závěsy opakují a rozvíjejí stávající uměřenou barevnost, kterou decentně oživují pouze vzorem laděným tón v tónu. Chybějící barevné akcenty v této verzi obstará svěží zeleň pokojových rostlin.

Na prvním snímku jsou závěsy ušité z látky Solena od firmy Saum & Viebahn, jejíž cena se liší dle konkrétního dodavatele a pohybuje se kolem 1300 – 1600 Kč/bm. Na druhém snímku jsou hotové bavlněné závěsy Blavinge (2 ks 145 cm x 300 cm) z Ikea za 998 Kč.

ČTĚTE TAKÉ:

2. Decentní barevnost

Nevýrazný interiér přiměřeně oživí závěsy, které kombinují neutrální základ s elegantní teplou barvou, např. vínovou, starorůžovou nebo lososovou. Ta se může objevit na efektním pruhu v horní či dolní pasáži závěsů, případně na římských roletkách mezi nimi.

Efektní kombinace závěsů s roletkami pracuje s látkami Mattari a Buegel od firmy Saum & Viebahn. Jejich cena se liší dle konkrétního dodavatele a pohybuje se kolem 1300 – 1600 Kč/bm. Hedvábné závěsy ušité ze tří barevně sladěných látek a zdobené dvoubarevnými květy, doplněné dvojicí pruhovaných polštářků, jsou od firmy Dorian Dekor.

3. Květinový vzor

Něžný květinový vzor dodá strohému interiéru ženskou jemnost a romantický nádech. Barevné květinové vzory na světlém podkladě působí vždy vesele a bezstarostně a stávající neosobní bezvýraznou atmosféru radikálně promění. Protože základní barevný koncept je striktně neutrální, není třeba se při výběru květinové látky jakkoliv omezovat. Na první fotografii je realizace firmy Orsei, na druhé hotové bavlněné závěsy Rosali z Ikea za 699 Kč.

Všechny obrázky si můžete prohlédnout ve vložené fotogalerii.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com