1. Tón v tónu

Osvědčené řešení reprezentuje kombinace polštářků v několika odstínech hnědé barvy, které do nastaveného barevného schématu přirozeně zapadnou. Ozvláštnit je může kontrast různých struktur: bavlna, hedvábí, vlna, samet a bronzová kůže vytvoří společně působivý celek. Jednoduchý geometrický vzor naváže na kusový koberec. O barevné vzrušení se pak postará barevná váza nebo mísa ladící s obrazem v pozadí.

Bavlněný kostkovaný polštář Stockholm s rozměry 50 x 50 cm prodává Ikea za 249 Kč. Hnědý polštář Dupion 50 x 50 cm z řady Linum prodávají Designovepolstare.cz za 585 Kč, stejně jako karamelový polštář Seta 40 x 40 cm za 290 Kč. Luxusní polštář z bronzové kůže s rozměry 45 x 45 cm prodává BoConcept za 3410 Kč.

ČTĚTE TAKÉ:

2. Více vzorů a barev

Odvážnější verzi představuje kombinace výraznějších vzorů a barev. Geometrické vzory společně s barvami inspirovanými obrazem interiér příjemně oživí a vyváží výtvarně zajímavé pozadí vytvořením stejně přitažlivého popředí v místě sezení. Světlezelené odstíny umírněný interiér rozzáří a vnesou do něj více vzruchu.

Pruhovaný polštář Colore prodávají Designovepolstare.cz za 1655 Kč stejně jako polštář Kvadrat (50 x 50 cm) z čisté vlny s centrálním motivem čtverce za 1240 Kč. Hnědý pruhovaný a vzorovaný polštář spolu se šedo-zeleným pruhovaným mají společného jmenovatele: firmu Vitra, stejné rozměry 43 x 43 cm, cenu 4874 Kč i dodavatele – Designpropagandu. Jednobarevné zelené polštáře 40 x 40 cm z řady Linum prodávají Designovepolstare.cz za 385 Kč, polštářek Base s hrubší strukturou je z čisté bavlny, má rozměry 38 x 38 cm a stojí 345 Kč.

3. Výrazný mix

Poslední varianta je nejodvážnější a zohledňuje módní trendy. Kombinuje širokou škálu polštářků, které společně tvoří pestrou a atraktivní směsici. Odlišné tvarování, velikost i materiál propojují neutrální barvy, kterým dodávají na atraktivitě geometrické vzory, fotopotisky, nápisy nebo struktura kožešiny. Rozmanité vzory se díky společné barevnosti harmonicky prolnou v efektním celku, který se stane přirozeným středobodem celého interiéru.

Tvarovaný polštář Dog s potiskem buldočka je vepsaný do čtverce s rozměry 37 x 37 cm a prodává ho BoConcept za 1490 Kč. Polštář s nápisem „Chaos je můj přítel“ 45 x 45 cm prodává DesignLive.cz za 430 Kč, stejně jako polštář z umělé kožešiny Yoy za 989 Kč. Polštář se zlatým mořským ježkem a párem antilop lze zakoupit na portálu www.fler.cz od uživatele Decentart za 799 Kč. Sadu polštářů s nápisem H O M E (4 x 30/30 cm) prodává na stejném portálu uživatel Veveřice za 388 Kč/sadu. Výrazně vzorovaný polštář se zlatým potiskem má atraktivní rozměr 30 x 60 cm a BoConcept ho prodává za 1990 Kč.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com