Příšerky z papíru

Na dýni (i netopýra) stačí 6 barevných čtvrtek formátu A3. Na každou z nich narýsujte na šířku linky vzdálené od sebe 2,5 cm. Podle pravítka je obtáhněte nůžkami nebo tupým nožem, aby šly dobře přeložit. Složte jako harmoniku a slepte v jeden dlouhý pás. Na jedné straně všechny pruhy prošijte pevnou nití a stáhněte do kruhu. Slepte o poslední „šev“. Nalepte oči, čumáky či ouška podle své fantazie.

Servírovací pavouci

Zubil nabízí popcorn. Nohy má z papírových drátků (ale můžeme použít i plyšové drátky) zakončené korálky, tělíčko má natřené akrylovou barvou. Oči a zuby jsou i pro mladého výtvarníka hračka.

Křižák pouští hrůzu, ale když si ho prohlédnete zblízka, prozradí, že v sobě ukrývá gumové hady. Tuhle krabičku od oříšků hravě proměníte v pavouka přidáním nožek z plyšových drátků, tělíčko natřete akrylovou barvou a přidáte obličej.

Dýňové fantazie

Stačí jedna pořádná dýně, trocha zručnosti a hned máte ozdobu na zahradní party nebo jen tak ke dveřím. A stačí pak rozsvítit a kouzlo je hotovo.

Můžete si vyrobit klasickou šklebící se dýni, ale buďte originální a udělejte si vlastní motiv. Sousedé nebo hosté to jistě ocení. Odřízněte zadní stranu dýně a vnitřek vydlabejte lžící. A máte půl práce hotovo.

Motiv si nakreslete na papír, který jednoduše přilepíte k dýni, a šídlem si vyznačíte linii kresby.

Pak už stačí vzít rydlo a postupně dávat obrysům ten správný tvar obrazce. Čím hlouběji zajedete do dýně, tím více bude procházet stěnou světlo. Dírky skrz naskrz vytvoříte kolmo postaveným rydlem krouživým pohybem, hranaté tvary vyřízněte úzkým nožíkem.

TIP REDAKCE: Více inspirace najdete ve speciálu Halloween časopisu Praktická žena, který si můžete stáhnout ve formátu PDF na www.praktickazena.cz