Na dřevo i kov

Pokud chcete nablýskat dřevěné, kovové nebo žulové povrchy, kokosový olej poslouží jako výborná leštěnka. Stačí ho nanést malé množství a rozetřít hadříkem. Nenápadná vrstvička oleje dokáže zamaskovat i drobné škrábance nebo zlikvidovat čmáranice od fixy či voskovek. V tomto případě nechte olej chvíli působit, než ho setřete.

Kožené boty

Kokosový olej dokáže vyleštit i kožené boty. Kůže díky němu zvláční a bude odolávat prasklinám. Aplikovat ho můžete také na znečištěná či poškrabaná místa na kožené sedačce, aspoň pokud je tmavá. Jestliže je sedačka světlé barvy, ověřte si nejprve na malé ploše, zda olej nezanechá stopy.

Na žvýkačku a zaschlé lepidlo

Na přilepenou žvýkačku vyzrajeme nejen ledem, ale také kokosovým olejem. Stačí ho trochu na žvýkačku nanést a nechat působit. Stejným způsobem odstraníme i zaschlé lepidlo po nálepkách na nábytku či sklenicích a lahvích.

Proti rzi

Využíváte-li na terase či zahradě kovový nábytek, kokosový olej ho ochrání proti rzi. Opět stačí tenká vrstva. Pokud se už koroze někde objevila, potřete ji kokosovým olejem a nechte 2 hodiny působit - půjde odstranit snáze.

Na zadrhnutý zip

Pokud se vám zadrhává zip na oblečení, nesnažte se ho rvát násilím, ale naneste na zoubky po celé délce maličko kokosového oleje. Po chvilce působení po něm přejeďte jezdcem, půjde to snáze.

Místo mýdla

Oříškem tuhého kokosového oleje si můžete promnout ruce, máte-li je ušpiněné od barvy, fixy či jiných nečistot, na které neplatí běžné mýdlo. Po dvou minutách působení opláchněte teplou vodou.