Pocení může zanechat rozdílné stopy. Některé stopy jsou čiré, jiné až velmi výrazně žluté. Pot jako takový barvu nemá, ale když se smísí s bakteriemi nebo látkami z deodorantů, vznikají barevné skvrny. Žluté skvrny jsou typickou kombinací potu a deodorantu.

Jak se žlutých skvrn zbavit?

První krok je nenechat skvrnu zaschnout. Ale chápeme, že ne vždy jste v situaci, kdy můžete triko shodit a začít ho čistit. Vyčistit lze skvrnu i později, ale je to náročnější proces s méně jistým výsledkem.

Spolehlivým řešením může být třeba jádrové mýdlo, to funguje skvěle i na prádlo barevné. Užitečná zbraň je i sůl. Smíchejte hrst soli v litru vody a nechte oblečení před praním máčet. Na bílé prádlo zvolte pak ideálně kyselinu citronovou, kdy smícháte 10 gramů kyseliny a litr horké vody, v tomto roztoku necháte prádlo máčet. Podobně funguje i roztok z octa.

Přes noc můžete na skvrny zkusit nanést jedlou sodu, nezapomeňte předtím prádlo namočit, aby se spustila chemická reakce.

Pokud nezabraly domácí tipy, můžete si koupit třeba odstraňovač skvrn od potu a deodorantů. Přípravek nastříkáte na skvrny, vetřete do látky a necháte působit. Po půl hodině vložte prádlo do pračky a perte s přípravkem pro bělení prádla.

Zdroj: jaktak.cz, tetadrogerie.cz