V dnešní době je lehké polevu koupit. Není s ní pak skoro žádná práce, má mnoho barev a je snadná na nanášení. Ale! Obsahuje plno éček, konzervantů a hlavně, není ani příliš chutná. Nicméně pokud jste začínající hospodyňka nebo nemáte příliš mnoho času či trpělivosti, může to být pro vás správná volba.

Jak na domácí citronovou polevu?

Perfektní polevu vykouzlíte snadno i vy. Základem je, že musí být tak akorát hustá, aby se s ní dobře malovalo. Poznáte to tak, že velmi pomalu stéká ze lžíce nebo vařečky. A jak tedy na ni?

Zdroj: Youtube

Smíchejte asi 250 gramů moučkového cukru, 4 lžíce citronové šťávy a trošku horké vody. Někdo přidává i citronové aroma. Vše smíchejte. Pokud je směs příliš hustá, dejte více citronu. Pokud ji potřebujete zahustit, přidejte cukr.

Polevu můžete obarvit barvivem nebo přírodními surovinami. Zkuste třeba pár kapek šťávy z červené řepy, šťávu z mraženého špenátu a další. Fantazii se meze nekladou.

A čokoládová poleva?

Hned druhá nejoblíbenější varianta polevy na perníčky. Ve vodní lázni ohřejte 3 lžíce mléka, 2 lžíce vody a vmíchejte do směsi 150 gramů moučkového cukru. Vařte, dokud se vše nespojí. A poté vmíchejte 120 gramů čokolády na vaření. Běžně se používá bílá, ale nebojte se udělat i dávku s tmavou. Na závěr dejte trochu kapek oleje.

Zdroj: living.iprima.cz